Indíts vállalkozást: 124. ötlet – fiatalok pénzügyi oktatása (hitel, kamat, számítások…)

A Minner Facebookján megosztottam az index.hu egyik cikkét, aminek ez a címe: Álomvilágban élnek a tinik.  A cikkből kiderül az, ami amúgy is nyilvánvaló, hogy a fiatalok nem kapnak elég pénzügyi oktatást. A legtöbbjük még kamatos kamatot sem tud számolni. Pedig ugyanolyan fontos lenne, hogy értsenek a pénzhez, mint pl. a biológiához. Nem gondolod?

124. ötlet: Fiatalok pénzügyi oktatása (hitel, kamat, számítások…) – online, vagy offline
A pénzügyekben az a jó, hogy megfelelő kreativitással élvezhető módon lehet a fiataloknak tálalni. Olvasva a tinik ask.fm beszélgetéseit, Instagram hozzászólásait látszik, hogy igenis foglalkoztatja őket a pénz, főleg a gazdagság. (Az is igaz, hogy kit nem foglalkoztatnak ezek a dolgok. A fiataloknál viszont egyre nagyobb arányban érzem, látom.)

A 94. ötletben:  taníts online – de ne úgy, mint mások leírtam azt, hogy miét jó online tanítani. A fiataloknál vegyesen tudnád alkalmazni ezt a dolgot. A Nagy üzlet a korrepetálás című cikkemben pedig kitértem ennek a piacnak a sajátosságára is.  Ezekből is ki tudsz indulni ennek az ötletnek a megvalósítása közben. Elég lesz egy weboldal és szinte magántanárként fogsz oktatni pénzügyeket. Képezd magad, csinálj tematikát, csinálj csomagokat, és keresd meg a szülőket. Facebookon és egyéb hirdetési helyeken is el tudod érni őket direktbe. Még az is ki tudod választani, hogy középiskolás gyerekek szüleinek reklámozol. Könnyű bejutni iskolákba a hirdetőtáblára is. De mindenképpen a szülőket kell megkeresned. A célpiacod nagy, és még hasznát is veszik a tanításaidnak.

Célpiac: középiskolásokat fogsz tanítani, de a szülőket kell megfognod a reklámjaidban
Konkurencia: mázlid van, az önmarketingben elég gyengék az online oktatók. 
Megvalósítás, üzlet:
1. Saját blog és weboldal elengedhetetlen. Tervezd meg az áradat, a tematikát, a fokozatokat…
2. Készíts rengeteg anyagot, leírást, videót… azért, hogy meggyőzd arról az embereket, hogy te vagy  legjobb. Nem kell mindent leírni, de mégis kell valamit adni az embereknek, hogy bízzanak benned.
3. Hozz létre Facebook csoportot a diákjaidnak, sokkal nagyobb lesz az elköteleződésük, és ajánlani is fognak téged.

Profit várokozás:
Egy jó tanár óránként 3-6 ezer forintot elkér oktatásonként. Mivel az utazást megspóroljátok, még olcsóbb is leszel másnál. (Ezt ki is hangsúlyoznám).

Azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnerre minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.

[sam id=”40″ codes=”true”]

Fotó: Jirka Matousek/Flickr

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!