Kezdőlap Vállalkozás ötletek Indíts vállalkozást 127. ötlet - "használt" szoftver licensz, szoftver bróker

Indíts vállalkozást 127. ötlet – “használt” szoftver licensz, szoftver bróker

-

Nem is gondoltam volna, hogy a használt szoftver licensz biznisz ennyire pörög. Na jó, annyira azért nem, mert sokan nem is tudják, hogy így is vásárolhatnak, vagy eladhatják nem használt licenszüket. Mennyi cég megszűnik mostanában igaz? No ebből az is következik, hogy sok meglévő szoftver használati jogának idejét nem használják ki teljesen. Erre jöttek létre az ilyen használt szoftvert forgalmazó cégek.

127. ötlet – “használt” szoftver licensz, szoftver bróker
Tehát ez nem egy új ötlet, mert a piacon van már ilyen. Viszont megfigyeltem, hogy sokan nem építik tovább a bizniszt, és inkább csak a használt licenszekre álltak rá. Pedig ez jó arra is, hogy kiépítsd kapcsolataidat, és például új biztonsági szoftvereket értékesíts, vagy nagyobb szerződéseket köss szoftverek ellenőrzésére, akár oktatásokat tarts…. Ez csak egy ötletmorzsa. Most már ki tudsz indulni belőle.

A munka viszont nem lesz egyszerű, lehetséges, hogy tőkét is kell rá szánnod, mivel először egy-egy szoftvert meg is kell venned. Később már előre fel tudod venni az igényeket, és úgy keresel cégeket. De van egy jobb ötletem! Sok cég nem is tudja, hogy a nem használt szofverek licenszét el is adhatják. Szóval létre is hozhatsz egy olyan adatbázist, ahová feltöltik a vállalkozók, hogy melyik szoftvertől válnának meg, mennyiért, és te csak a jutalékot vonod le. A másik oldalon pedig jönnek a cégek, akik spórolni szeretnének.

Célpiac: vállalkozók, KKV-k, multik
Konkurencia: a konkurencia weboldalai szépek, de B2B, vagyis vállalatok közötti marketingben nem erősek. Például LinkedIn-en nem találtam semmi nyomukat.
Megvalósítás, üzlet:
1. Nem is biztos, hogy minden szoftverhez kell értened 100%-ban, hogy értékesíteni tudd őket.
Több induló céget is meg tudsz majd keresni ezzel, nem is beszélve a startupokról.
2. Ne csak a használt szoftverek értékesítésére helyezd a hangsúlyt. Ez lesz a belépőd a cégekhez, ezek után már könnyű lesz mást eladnod nekik.
3. Állj rá a biztonságtechnikára, sokan nem is tudják milyen veszélynek vannak kitéve. Bár az is igaz, hogy nem is érdekli őket (erről majd később írok cikket).
4. Sok cég nem is tudja, hogy eladhatják ezeket a szoftverek licenszét, miután már nem használják őket. Tudasd velük, tedd be őket egy adatbázisba. Még meg se kell venned tőlük, csak akkor lesz deal, ha lesz vásárló. 

Profit várokozás:
Jutalékért dolgozol. A cégek eleve spórolnak így a szoftvereken, nyomott áron tudsz hozzájutni ebben biztos lehetsz, tegyél rá minimum 10-20%-os árrést, vagy vedd meg ennyivel kevesebbért.

Azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnerre minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.

[adrotate banner=”5″]

 

Fotó: http://zapp3.staticworld.net/

 

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek