Indíts vállalkozást: 128. ötlet – podcast, hangoskönyv

Indíts vállalkozást: 128. ötlet – podcast, hangoskönyv

Ezzel az ötlettel vártam egy picit, mert kellett egy megerősítés, hogy itthon tényleg megéri-e. Már fél éve halogattam a MentorFM applikáció letöltését, a téli pihenő alatt viszont letöltöttem, és szinte minden podcastot meghallgattam. Az applikáción keresztül önfejlesztő műsorokat hallgathatsz miközben utazol, autózol, vagy éppen van egy kis szabadidőd. Jelenleg az applikációban főleg külföldi cikkeket dolgoznak fel, és “felolvassák” azokat magyarul. Nem fontos, hogy applikációval indulj!

128. vállalkozási ötlet: podcast, hangoskönyv
A MentorFM applikáció szuper, de nem kell egyből beleugrani a mélybe. Elég indítani egy blogot, és mondjuk SoundCloudra feltölteni. A lényeg úgyis az lesz, hogy letöltsék a műsort, az egyes témákat. Szerezz magad mellé szakembereket, ha nem tudod egyedül felvenni a műsort. A MentorFM jó kiindulópont is lehet, sőt akár kooperációt is el tudok képzelni. Innentől rajtad áll a dolog, tudod ez csak ötletmorzsa.

És honnan jön a bevétel? Az első néhány hónapban nehezebb dolgod lesz, mert még nem lesz akkora hallgatótáborod. Miután viszont 1000 letöltést el tudsz érni egy-egy adás esetén, utána könnyű lesz reklámozókat, PR-osokat meggyőzni, hogy nálad is reklámozzanak. Tudod, amit kifizetnek, te abból fogod reklámozni a felvételeket.
Lehet fizetős részt is csinálni, például oktatást. A tudásanyagot megkapja hangban, majd ugyanezt jegyzetben is, PDF-ben.

Célpiac: vállalkozók, MLM-esek,
Konkurencia: az ötletben is említett MentorFM
Megvalósítás, üzlet:
1. Kezdd úgy, hogy elindítasz egy blogot vagy weboldalt. Oda feltöltesz 5-10 anyagot. A MentorFM-hez hasonlóan keresel cikkeket, amiket feldolgozol.
2. Gyűjts követőket, fórumozz, kommentelj, szúrd be a hanganyagodat minden olyan témához, amihez illik….
3. Facebookon, LinkedInen és Twitteren is legyél aktív.

Profitvárakozás:
Miután átlépted az egyes adásoknál az 1000 letöltési számot, máris kereshetsz reklámozókat. Ezekért kérj el nyugodtan 30-40 ezer forintot/adás. Abból reklámozz el 20 000 Ft-ot Facebookon, majd a többit tartsd meg. Szervezz oktatásokat, abból még több bevételed lesz.

Azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

Így vállalkozz - Vállalkozás építés online training.
Vállalkozói képzés
, induló vagy már meglévő vállalkozóknak. Kattints ide és csatlakozz a Minner Dream Teambe!
Volt már olyan, hogy valaki megvalósított egy ilyen ötletet?
Naná! Csak nem írom le, mert akkor nem kezdenél bele! Mindenki máshogyan valósítja meg! Gondold tovább az ötleteket! Hogyan kezdjek neki? Ehhez írtam egy cikket:
Így használd a Minner vállalkozás ötleteit Vagy nézd meg én hogyan valósítottam meg az egyiket (videós esettanulmány): Így valósítok meg egy vállalkozás ötletet - vlog
Szeretnéd képezni magad, hogy még jobb vállalkozó legyél?
A Minner Akadémia videós oktatása segítenek benne! www.minnerakademia.hu

 

Fotó: MentorFM