Indíts vállalkozást 133. ötlet – freelancer (szabadúszó) munkák közvetítője

Startup Stock Photos

Hallottál már a freelancer.com oldalról? Ezen az oldalon nagyon könnyű megbízásokat szerezni, mégis kevesen használják ki itthon. Főleg informatikusoknak, grafikusoknak, szövegíróknak lehet hasznos ez a portál (pl. Facebook oldal kezelőket is keresnek). De ebből te hogyan profitálhatsz?

133. ötlet – freelancer (szabadúszó) munkák közvetítője (De az ötlet célja ennél sokkal több!!!)
Több ilyen szabadúszóval találkoztam már, akik a freelancert-t használják. Sokat beszélgettem is velük. És már akkor eszembe jutott, hogy ebből akár profitálni is lehet. A legtöbb szereti azt, hogy így nem kell nagyon kapaszkodni a megbízóért, hiszen szinte ő talál rájuk. Viszont többször mondták, hogy ha több projektjük lenne kész, már rég többet keresnének, és az adminisztrációt sem szeretik, meg a megbízóval chatelni… És akkor még azokról nem is beszéltem, akik a nyelvi akadályok miatt nem tudnak az ilyenben részt venni.

Az ötlet tehát az, hogy te csinálsz egy freelancer regisztrációt, mintha te lennél a kivitelező, azaz freelancer. Te gyűjtöd majd a megbízásokat, és azokat kiosztod az “embereidnek”. Így rövid időn belül rengeteg projekt lesz a hátatok mögött, és nagyobb megbízásokat is elnyerhettek. Te a megbízási díjakból veszed le a saját részed, azért hogy kapcsolatot tartasz a Freelanceren keresztül a megbízókkal, és kezeled a profilotokat, esetleg külön FB kommunikációtokat, sőt akár blogotokat is.

De mi a cél?
Abból a pénzből, ami így befolyik, máris egy olyan céget tudtok csinálni, ami a Freelanceren kívül is tud fogadni megbízásokat. Persze nagyobb összegért.

Célpiac: vállalkozók
Konkurencia: kezdetben a többi freelancer, illetve néhányan már csinálnak ehhez hasonlót
Megvalósítás, üzlet:
1. Próbáld ki a freelancer platformot. Nézd át A-tól Z-ig!
2. Olvass fórumokon ötleteket, ki hogy lett sikeresebb….
3. Keress embereket a csapatodba (programozó, dizájner, grafikus, szövegíró…)
4. Ők is tudják majd az előnyét a dolognak,  így nem lesz nehéz a kommunikációd. Néhány embert csak találsz ebben az országban, nem?
5. Készítsetek blogot, Facebook oldalt, ezzel is tudjátok népszerűsíteni a szolgáltatást.
6. Miután elég tőke bejött, csináld nagyban és szerezzetek új ügyfeleket reklámok útján, így nagyobb pénzt fogtok szakítani.

Profit várokozás:
A projektek díjából 10-20%-ot meg tudsz tartani, a többit szétosztod az embereid között.

[adrotate banner=”5″]

 

Fotó: Pexels.com

 

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!