Indíts vállalkozást: 136. ötlet – “amerikai házibuli”, buli szervezés

Gondolom megvan neked is az amerikai filmekből ismert házibuli. Tudod, a fiatalok a szüleik házában szerveznek bulit, rendes lakás, sőt akár medence is van a házban. Nem is kell tovább magyaráznom szerintem az ötletet, mert kézenfekvő.  Olvasd tovább, mert lehet, hogy olyan plusz dolgokat találsz, ami előrébb lendítheti azonnal a vállalkozási kedved.

136. ötlet: “amerikai házibuli”, buli szervezés
Itt majd nagyon kell a matek, de szerencsére ki tudod emelni a bulid a többi közül. Először is kell majd egy ház, amiben meg tudjátok rendezni a bulit (ez lehet akár egy jobb apartman…). Az egyik legnagyobb költséged ennek a bérlése lesz. A többi elmegy piára, rágcsálni valóra, és természetesen DJ-re. Mennyien mehetnének egy ilyen bulira? Minél kevesebben, 50-100 fő is már elég nagy tömeget jelent,így nem kell sok résztvevő. Figyelj, ez nem egy szórakozóhely, nem arra mész, hogy több százan legyenek. Ez egy exkluzív, prémium party. Még akár elővételben is el tudsz adni jegyet egy-egy hétvégére.
Na és itt jön a lényeg.
Mennyi legyen a “belépő”?
A belépőkből és az esetleges szponzorokból tudod finanszírozni a bulit, amint már említettem a hely bérlését, a zenét, egyéb kisebb kiadásokat (pl. biztonsági őr, kidobó). Mivel ez egy exkluzív party, így a belépő is legyen minimum 10-20 ezer forint, de elgondolkodhatsz nagyobb összegen is. Arról nem is beszélve, hogy külföldieknek is szervezhetsz így bulit, pl. legénybúcsút…

Extra ötlet: Külön szülinapokat is szervezhetsz, vagy egyéb eseményhez köthető bulikat, amin csak szűk baráti kör lesz jelen.

Figyelem! Arra kell koncentrálnod, hogy menő legyen a hely, vagyis hogy szelfizzenek ezerrel, legyen egy státusz, hogy a te bulidon lehetnek. Instagram fiókot el ne felejts regisztrálni!

Célpiac: gazdagabb szülők gyerekei, tehetősebb fiatalok, külföldiek
Konkurencia: egy-egy hasonló már indult, de a piacod nagy, mivel neked egy-egy bulin elég 50-100 fő
Megvalósítás, üzlet:
1. Keresd meg a legmegfelelőbb helyszínt. Én például az albérletes portálokon is keresnék.
2. Beszélj egy könyvelővel (mivel a legprofibb könyvelők ebben is tudnak iránymutatást adni), hogy milyen engedélyek kellenek egy ilyen bulihoz, de legjobb, ha az illetékes önkormányzathoz fordulsz.
3. Legyen hozzá egy exkluzív weboldalad, amiből érződjön, hogy valamiről lemaradnak, ha nem jönnek el egyre.
4. Facebook és Instagram fiókod mindenképpen legyen.
5. Facebookon reklámozd először, hamar meg fog térülni. Sőt legyen elővételes a buli. Így mindig tudod mennyien jönnek, és előre bejön a pénzed.
6. Szervezz tematikus partykat, de már azzal, hogy amerikai házibulit szervezel, eléggé sok ember érdeklődését felkelted.
7. Marketing: Facebook és Instagram hirdetés. Illetve hozz létre külön eseményt Facebookon, szórólapozz, és persze legyen néha csak meghívásos buli. Minden marketing csatornát ki kell próbálnod.

Profit várakozás:
Számoljunk egy átlag 40 emberrel, ők 15 000 Ft-os jegyvásárlás esetén 600 000 Ft-ot fizetnek be.
– Alkoholra maximum elmegy 100 ezer, de akkor már sokat ittak (a csapolt sör amúgy is olcsó).
– A Dj legyen 80-100 000 ft,
– biztonsági őr 20 000 ft
– ház bérlés egy estére max 70 000 Ft (de akkor brutál jó)
= 310 000 ft marad elvileg egy bulin. Jó, ezek most csak irányszámok. Ha 100 000-ed marad egy buli,n az is jó lenne szerintem. Az alkoholra számolt 100 000 ft még lehet sok is.


Ha még csak tervezed a vállalkozásodat - Vállalkozás indítás minikurzus 6900 Ft-ért
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 462-en a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozási ötlet megvalósítási tréning
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról, weboldalakról és mindenről, amire szükséged lesz! 29 000 Ft Kattints ide!

 

Fotó: Amerikai Pite 7

 

Köszi, hogy olvasol! Gyere vissza többször is! Sikeres 2020-at!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!