Kezdőlap Vállalkozás ötletek Indíts vállalkozást: 137. ötlet - újhullámú pénzügyi tanácsadó, bróker

Indíts vállalkozást: 137. ötlet – újhullámú pénzügyi tanácsadó, bróker

-

Meglepő módon sokan még nem ismerték fel, hogy a 2015-ös brókerbotrányok hatására könnyebb lehet brókerként, pénzügyi tanácsadóként ügyfeleket szerezni. Elvégre több nagy cég is kiesett, és nincs aki betöltse az űrt utánuk. Az is kiderült, hogy az emberek befektetési kedve ettől még nem csökkent, sőt több befektetést eszközöltek 2016-ban. Mivel én is voltam bróker, így erre a területre nagy rálátásom van, sőt jó tippeket is kaphatsz. Jöjjön is az ötlet!

137. ötlet: pénzügyi tanácsadó, bróker
Kezdjük az elején. Itthon kevesen próbálkoznak úgy ügyfelet felhajtani, hogy kihasználják az online adta lehetőségeket. Ettől pedig még nem veszne el a személyes tanácsadás, mivel mindenképpen érdemes személyesen tárgyalni az ügyféllel. Ez azt is jelenti, hogy már itt előnybe kerülhetsz. Először is kell keresned egy partnert, akihez tudod vinni az ügyfeleket, és megfelelő infrastruktúrával rendelkezik. Lehet brókercég, biztosítócég, befektetési vállalkozás… úgyis a jutalék és a megbízhatóság, eladhatóság lesz a döntő számodra is. Ezután kell egy blog, még az elején iroda sem kell, ha ügyes vagy! Sőt tényleg nem kell, a tárgyalást végezheted egy kávézóban is, vagy pénzesebb ügyfél esetén tárgyalót bérelsz.
Két részre bontom az ötletet.
“A”  ötlet: Te saját magad hajtod fel az ügyfeleket, egy céggel együttműködsz, és oda viszed őket. Ezért jutalékot kapsz, a kapott juttatás mértéke természetesen a cégtől függ. Erről az ötletről lejjebb bővebben olvashatsz.
“B” ötlet: Sok cégnek probléma olyan embereket bevonzani, akik majd partnerei lesznek annak a cégnek, akivel te leszerződtél, és ügyfeleket visznek oda. Te utánuk kapsz jutalékot. Vagyis ők dolgoznak, ügyfeleket hajtanak fel, te pedig segítesz nekik, (pl. segítesz előadást szervezni, motiválod őket… tudod az ő teljesítményük utána kapsz jutalékot). Ez akkor előnyös, ha jó szervezőkészséged van, türelmes vagy és jól tudsz oktatni, motiválni.

Célpiac: attól függ, hogy milyen céggel szerződsz le, de tudnod kell, hogy a környező országok közül Magyarországon rendelkeznek átlagban a legnagyobb megtakarítással az emberek. Így elég nagy lehetőséged van itthon.
Konkurencia:
 természetesen van, de marketingben le vannak maradva a cégek, egyéni ügynökök (akik saját maguk hajtják fel az ügyfeleket, otthonról).
Megvalósítás, üzlet:
1. Keress egy céget, akihez tudod vinni az ügyfeleket. Figyelj oda, hogy minden hátteret megkapj a munkához, hogy neked ne kelljen mindennel foglalkoznod (bannerek, szóróanyagok…).
2. Csinálj egy személyes (vagy már brandelt) tanácsadói blogot, vagy weboldalt. Ehhez hasonló az Indíts vállalkozást: 89. öltet – online biztosítási szakértő weboldal . Tudod elég egy WordPresses weboldal.
3. Csinálj hozzá kapcsolódó Facebook oldalt, mert így tudsz majd olcsón embereket bevonzani. De tudod itt könnyen meg is találnak, ami hátrányos lehet, ha nem tisztességesen csinálod a bizniszt.
4.  Ha már elég szakmai háttered van, szervezz előadásokat, élő rendezvényeket. A Facebookon keresztül olcsón tudsz érdeklődőket szerezni, kb. 40.000 Ft reklámból már megtöltesz egy 50 fős termet.  (ezt én is kipróbáltam már).
5. Készíts rövid videókat, animációs videókat (pl. Powtoon-nal).
6. Készíts webináriumot, vagyis online előadást. Bár ennek a hatékonysága szerintem alacsonyabb, mint az élőé, de megspórolsz 20-30 ezer forint terembérlési díjat.
7. Blogolj folyamatosan, mindig van miről írni pénzügy, tőzsde, befektetés témában. Írj esettanulmányokat, akár ügyfeleid beleegyezésével.
8. A tárgyaláson mutogasd a blogbejegyzéseket, olvassátok át együtt… bizalmat építesz vele.
9. Ha nincs tőkéd Facebook reklámra, akkor marad a telefonon, hideg hívással való megkeresés, illetve a személyes megkeresés. Hideg hívásba is bele lehet jönni. Adatbázist könnyű találni.
10. Ha valamiért mégsem jön össze, amit itt leírtam, írj rám, és átbeszéljük.

Profit várakozás:
És itt jön a lényeg. Már egyedül is össze tudsz hozni akkora ügyfélállományt 2-3 hónap alatt, hogy néhány hónap után már 1000 eurót is megkeresel. Kiadásod alig van. Én ismerek olyat, aki egyedül csinálja ugyanezt és havi 10-20 ezer eurót utal neki egy cég. Ezután már rá is térhetsz arra, hogy alkalmazottaid legyenek, csapatod….

Azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnerre minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.

Ha partnert keresel, akkor kézenfekvő lehet számodra a HotForex (a bannerjüket a cikk végén találod), ők támogatják a Tőzsde rovatomat. Jó jutalék, megbízható cég, stabil háttér. És ennél az ötletnél tudom a legtöbbet segíteni, szóval írj rám bátran, akár itt, akár a Minner Facebookján.

[adrotate banner=”5″]

 

Fotó: Flickr

 

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek