szombat, január 16, 2021

Indíts vállalkozást: 143. ötlet – Exkluzív, elit klub, üzleti klub

Biztosan láttad már a filmekben az olyan többségében angol, illetve amerikai klubokat, ahol a gazdagok találkoznak. Főleg egyetemi klubokból alakultak át, de sokszor alulról építkező elit klubokat hoztak létre a gazdagok. Ezekbe a klubokba nehéz bekerülni, adott esetben több millió a tagdíj, vagy csak meghívásos alapon lehet csatlakozni. Olyat is olvastam, hogy az egyikben csak úgy lehetsz tag, ha másik két tag ajánl be.

Nem azt mondom, hogy azonnal olyan klubot hozzál létre, amibe több száz ezer forintot kell beleinvesztálni, hogy valaki bent lehessen. Erre jó lehet például egy felturbózott golf, tenisz, vitorlás klub, vagy például utazási klub… bármi, ami azért sejteti, hogy egyrészt klassz üzleti kapcsolatokat szerezhet az ember, másrészt olyanokkal találkozhat mondjuk kéthetente, akik hasonló gondolkodásúak, sikeresek…. érted már? Alul még jobb tippeket kaphatsz.

Rendben, most ott ülsz a kijelző előtt, és azon gondolkozol, hogy na jó, de még vállalkozásom sincs, hogy indíthatnék ilyet, még ha el is kezdem kidolgozni az ötlet alapján a saját klubomat. TE szervező vagy, és közben bele fogsz jönni, szóval ez ne gátoljon meg abban, hogy kipróbáld magad.

Indíts vállalkozást: 143. ötlet – Exkluzív, elit klub, üzleti klub
Tehát először próbáld meg átgondolni, hogy mivel tudod felvezetni a klubodat.
Például, először csak elkezdesz szervezni cégvezetőknek szakmai előadásokat, akár egy kisvárosban is jó ötlet lehet. Keresel előadókat, és keresel jó témákat. Elhívod az üzletembereket, akár már itt megcsinálhatod, hogy csak meghívásos alapon lehet eljönni. Szépen lassan az adott kör egyre többször fog találkozni egymással. És te elkezded nekik felvezetni a klub ötletét, vagy már úgy is érezhetik, hogy benne vannak.
Persze ez már rajtad múlik, hogy lesz a tagdíj, illetve az is, hogy milyen formában működik. De ez a felvezetés, az ötletemmel már el tudsz indulni, sőt valószínűleg még jobb ötleted is lesz.
Ezután már csak azokon kell gondolkodnod:
– neked hogy lesz ebből profitod (pl. találkozókért kérsz pénzt….)
– mikor lesznek a találkozók, hol, mennyiszer….
– mivel tudod érdekessé tenni, milyen tematikát tudsz az egyes találkozók köré tenni

Közben te is formálódsz, belejössz. Sőt közben az is kialakul, hogy miből lesz bevételed, hidd el, te magad fogsz üzleti kapcsolatokat szerezni, gyorsan fogsz abból profitálni. Az is lehet, hogy most végzett egyetemistákkal indítasz, és később ebből lesz egy nagyobb klub. Érted? Az ötleteket lehet variálni, le tudod modellezni a külföldi mintát. Bár utóbbinál lehet, hogy csak később lesz profitod, ha ügyes vagy akkor úgy is ki tudod találni miből legyen (pl. startup rendezvények….)


Ha még csak tervezed a vállalkozásodat - Vállalkozás indítás minikurzus 6900 Ft-ért
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 500-an a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozási ötlet megvalósítási tréning
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról, weboldalakról és mindenről, amire szükséged lesz! 29 000 Ft Kattints ide!

 

Fotó: vitesse.nl

 

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Január 15-én lesz 20 éve, hogy elindult az online enciklopédia. Már több mint 55 millió szócikk található rajta, havonta 22 milliárdos nézettséget tud felmutatni. A Wikipédia adományokból tartja fenn magát, nincsenek rajta reklámok, bár a márkák is jelen vannak rajta.

MinnerInstant

A napokban nagyon népszerű lett a 444.hu egyik tartalma, ami a kiégésről szó. Igazán átfogó anyag lett, csak ajánlani tudom:

Fiatal felnőttek, akiknél a kiégés az alapállapot – 444.hu

És itt vannak erről a Minner anyagai is:

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…

MinnerInstant

Alig 6 napja posztoltam arról, hogy Livermore egykori tanai szerint 30 000-ről 40 000-ig lazán el tud száguldani, mert lendületben van a bitcoin. És valóban. Érdemes elolvasni Jesse Livermore tanairól szóló könyvet, a címe: Egy spekuláns feljegyzései


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek