KezdőlapVállalkozás ötletekIndíts vállalkozást: 143. ötlet - Exkluzív, elit klub, üzleti klub

Indíts vállalkozást: 143. ötlet – Exkluzív, elit klub, üzleti klub

-

Biztosan láttad már a filmekben az olyan többségében angol, illetve amerikai klubokat, ahol a gazdagok találkoznak. Főleg egyetemi klubokból alakultak át, de sokszor alulról építkező elit klubokat hoztak létre a gazdagok. Ezekbe a klubokba nehéz bekerülni, adott esetben több millió a tagdíj, vagy csak meghívásos alapon lehet csatlakozni. Olyat is olvastam, hogy az egyikben csak úgy lehetsz tag, ha másik két tag ajánl be.

Nem azt mondom, hogy azonnal olyan klubot hozzál létre, amibe több száz ezer forintot kell beleinvesztálni, hogy valaki bent lehessen. Erre jó lehet például egy felturbózott golf, tenisz, vitorlás klub, vagy például utazási klub… bármi, ami azért sejteti, hogy egyrészt klassz üzleti kapcsolatokat szerezhet az ember, másrészt olyanokkal találkozhat mondjuk kéthetente, akik hasonló gondolkodásúak, sikeresek…. érted már? Alul még jobb tippeket kaphatsz.

Rendben, most ott ülsz a kijelző előtt, és azon gondolkozol, hogy na jó, de még vállalkozásom sincs, hogy indíthatnék ilyet, még ha el is kezdem kidolgozni az ötlet alapján a saját klubomat. TE szervező vagy, és közben bele fogsz jönni, szóval ez ne gátoljon meg abban, hogy kipróbáld magad.

Indíts vállalkozást: 143. ötlet – Exkluzív, elit klub, üzleti klub
Tehát először próbáld meg átgondolni, hogy mivel tudod felvezetni a klubodat.
Például, először csak elkezdesz szervezni cégvezetőknek szakmai előadásokat, akár egy kisvárosban is jó ötlet lehet. Keresel előadókat, és keresel jó témákat. Elhívod az üzletembereket, akár már itt megcsinálhatod, hogy csak meghívásos alapon lehet eljönni. Szépen lassan az adott kör egyre többször fog találkozni egymással. És te elkezded nekik felvezetni a klub ötletét, vagy már úgy is érezhetik, hogy benne vannak.
Persze ez már rajtad múlik, hogy lesz a tagdíj, illetve az is, hogy milyen formában működik. De ez a felvezetés, az ötletemmel már el tudsz indulni, sőt valószínűleg még jobb ötleted is lesz.
Ezután már csak azokon kell gondolkodnod:
– neked hogy lesz ebből profitod (pl. találkozókért kérsz pénzt….)
– mikor lesznek a találkozók, hol, mennyiszer….
– mivel tudod érdekessé tenni, milyen tematikát tudsz az egyes találkozók köré tenni

Közben te is formálódsz, belejössz. Sőt közben az is kialakul, hogy miből lesz bevételed, hidd el, te magad fogsz üzleti kapcsolatokat szerezni, gyorsan fogsz abból profitálni. Az is lehet, hogy most végzett egyetemistákkal indítasz, és később ebből lesz egy nagyobb klub. Érted? Az ötleteket lehet variálni, le tudod modellezni a külföldi mintát. Bár utóbbinál lehet, hogy csak később lesz profitod, ha ügyes vagy akkor úgy is ki tudod találni miből legyen (pl. startup rendezvények….)

[adrotate banner=”5″]

 

Fotó: vitesse.nl

 

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek