Indíts vállalkozást: 144. ötlet – céges videókészítés, videó stúdió

A 39. Minneres vállalkozási ötletben már szó volt a céges animációs videók készítéséről. A videók az interaktivitásuk miatt vonzzák a tekintetet, és egy-egy videót előbb megnézünk, mintha ugyanazt a tartalmat egy cikkben kellene elolvasnunk. Azt is mondhatjuk, hogy a cégeknek egy-egy jól megkoreografált videó felér egy reklámfilmmel is.

Ha elindít egy vállalkozás egy videóhirdetést az interneten, akkor kb 0,3-1 Ft-ba kerül neki egy megtekintés. Tudod, miért ilyen olcsó? Mert a legtöbb cég nem tud videót készíteni. Az olcsó videó elérés meg is marad még jó ideig (FB és Youtube esetében is), és ez előny lehet egy cégnek. Ez azért is alakult ki (mármint az olcsó reklámozási ár), mert kevesen tudnak jó videót csinálni, így kb. nincs verseny a videóhirdetések helyeiért, nem emelkedik az ár. Ez még úgy is megéri, hogy a videót mással készítteti, vagy pl. stúdiót bérel 1-2 órára.
Tehát hol a piaci rés? A videókészítésben.

144. vállalkozási ötlet – céges videókészítés, videó stúdió
Legyen az akár animáció (39. ötlet) , vagy rendes kamerával felvett videó. Általában azért nem vesznek fel videót/vagy nem készítenek animációt a cégek, mert egyrészt nincs koncepciójuk (miről is szóljon), nincs megfelelő tudásuk hozzá, és lehet, hogy készülékük sincs hozzá. Bár már egy iPhone-nal is komoly filmeket lehet készíteni. Az ötlet tehát az, hogy te adj hozzá infrastruktúrát, tudást. Miért fognak téged választani a cégek? Miért szeretnének videókat készíttetni? Mert most a legolcsóbb online reklámozási forma. A reklámköltség töredéke a többi hasonló reklámmegoldásnak, illetve ahogy fent is leírtam, könnyebb átadni az üzenetet is. Például én ezekkel az érvekkel győzném meg őket: 5 dolog, amiért a céged marketingjében elengedhetetlen a videó használata – Hogyan lesz vevőm, ügyfelem, felhasználóm? – 14. rész
Nem értesz hozzá? Akkor vonj be videóbloggereket, te hozod az ügyfeleket, ők csinálják a videókat (még ügyesek is), és a bevételből máris tiéd egy rész. Nekik pedig van egy kis pénzük. Több megoldás is létezhet, de a lényeg, hogy sok-sok visszatérő vevőd lesz. Sőt, még ehhez hozzácsaphatod a Facebook, vagy Instagram oldal kezelő szolgáltatást…, sőt, Youtube oldal kezelésre is megbízhatnak téged a cégek (+ a Google Adwords reklámok kezelésére is).
Láthatod tehát, hogy többféle szolgáltatást tudsz ráépíteni, és visszatérő vevőid lesznek.

Infrastruktúra:
Érdemes még ehhez az ötlethez azt is hozzácsapni, hogy te csak a stúdiót adod nekik. Ehhez kapcsolódik a 120. ötlet – Vlogger, videóblogger keltető. Tehát adod a stúdiót, videókamerát…. és még további szolgáltatásokért is kérhetsz pénzt, pl. videóvágás….

Extra ötlet:
A drónvideózást is hozzáillesztheted a profilodhoz, erről itt írtam: Indíts vállalkozást: 20. ötlet – Drón biznisz, fotózás, videózás…

Célpiac: vállalkozók, vállalatok (főleg KKV)
Konkurencia:
 már több stúdiót is látni, de vagy nagyon drágák, vagy nem is reklámozzák a szolgáltatásukat, így a piacon van még hely
Megvalósítás, üzlet:
1. lépés: Tervezd meg, hogy a fent leírt ötletekből milyen szolgáltatást csinálsz.
2. Ehhez már tudni fogod, hogy milyen készülékek kellenek.
3. Készíts saját videót, akár többet is, ezek lesznek a te promó videóid. Említettem, hogy olcsón el tudod juttatni a vállalkozókhoz is a saját promóciós anyagodat.
4. Youtube-csatornát is indíts, mert így láthatják, hogy te a Youtube-csatorna kezeléshez is értesz, illetve így meg is találhatnak majd leendő ügyfeleid ott is.

Profit várakozás:
Ez a szolgáltatásodtól függ. De pl. csak stúdió bérlésért elkérnek a cégek óránként 10-15 ezer forintot. Szóval ebből már tudsz kalkulálni.

Szabadúszó vagy már? Vagy pedig szeretnél az lenni?

Jelentkezz a Minner képzésére most! Szabadúszó képzés eléréséhez kattints ide!
Az oktatás során belemerülünk az online marketingbe is, sőt, a blogírásba. Így olyan szolgáltatásokat is tudsz adni az ügyfeleknek, mint Facebook oldal kezelés, vagy blogírás, online marketing. Kattints ide és csatlakozz a tanítványokhoz!


További ötletekért gyere vissza a Minnerre mindennap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed. Ezek az ötletek kisebb költségvetéssel is megvalósíthatók, de azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot.

 


Ha még csak tervezed a vállalkozásodat - Vállalkozás indítás minikurzus 6900 Ft-ért
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 500-an a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozási ötlet megvalósítási tréning
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról, weboldalakról és mindenről, amire szükséged lesz! 29 000 Ft Kattints ide!

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!