147. üzleti ötlet: Kávézós, éttermes rendezvényszervezés (extraprofittal)

A legjobb ötletek véletlen jönnek. Ez benne a legszebb. Természetesen ez az ötlet is olyan, ami már akár létezik is, én csak felturbózom, leírom, hogy te is kedvet kapj a megvalósításához. A minneres egyediség benne lesz. Főleg amiatt, hogy az egyik eseményemhez kapcsolódóan jött az ötlet. Már az ötlet kitalálásának körülményeiből látni fogod, hogy van keresni valója ennek az ötletnek:

Figyelem az ötlet 2016-ban íródott, de aktualizálva lett 2018-ban. 

Még a Minner nagyon az elején járt 2016-ban a rendezvényszervezésekben.
A Minneres olvasói találkozók mellett arra gondoltam, lesz egy-egy tematikus találkozó, amolyan előadás, meetup. És most a hideghívás oktatásra esett a választás. Beszéltem a Coffice Budapest vezetőivel, hogy tartanék egy ingyenes képzést a Cofficeban, kellene 10-15 főre egy kis hely. Az ingyenes képzés viszont olyan formában valósulna meg, hogy a résztvevők egy-egy kávét/italt vesznek a helyszínen (a Coffice egy olyan kávézó, ahová főleg szabadúszók járnak, illetve tanulni járnak az emberek, coworking iroda). Így a helynek is jó, nekem is jó, és még a résztvevők is egy kávé áráért részt tudnak venni a képzésen. Dehát ez mindenkinek jó! És itt jött az szikra! Sőt egyszerre több ötletem is támadt. Nézzük is meg őket!

147. vállalkozás ötlet:  kávézós, éttermes rendezvényszervezés

“A” ötlet: Tiéd a kávézó, vagy étterem…, akkor érdemes meghívni olyan előadókat, akik ingyen tartanak valamilyen képzést, így be tudtok vonzani olyan vevőkört, akik egyrészt a fogyasztásért fizetnek. Másrészt az oktatónak is jó lehet ez, például egyéb marketing célra kiváló lehetőség. Először legyen több ingyenes, majd kezdd el fizetőssé tenni az eseményeket. Heti 2-3 ilyen rendezvény meghozza az eredményt.
Friss 2018: A Hi5 hely ezen az ötleten indult el. A jelenlegi visszatérő vendégeinek a 70%-át olyan vendégek teszik ki, akik voltak valamilyen előadáson a helyen. A Hi5 egy pubnak indult hely, ami egyébként amolyan vállalkozóknak, startupoknak szóló közösségi hely.
“B” ötlet: Te úgy veszel részt az egészben, hogy  kisebb rendezvényeket, oktatásokat, összejöveteleket szervezel meghatározott helyekre, és ezért meghatározott összeget elkérsz. A helynek is jó, mert így akár fel is lehet egy ilyet futtatni.

Nem győztelek meg? Biztos?
A cikk írásakor sok minneres esemény után rengeteg visszatérő vendéget szereztem a Coffice Budapestnek. Bár vegyes modellt alkalmaztam a találkozók szervezésénél, így volt olyan, amikor én finanszíroztam a találkozót. Sőt ehhez hasonló modellben hamarosan nemcsak hideghívás oktatást szervezek, lesz pl. tőzsde szeminárium. Szállítom nekik a vendégeket 🙂 Nekem is jó, mert az olvasók sokkal elkötelezettebbek lesznek, látják, hogy valami pluszt is nyújtok…

Célpiac: kávézók, pubok, bisztrók 
Konkurencia:
 rendezvényszervezők, a kávézók – (A Minner.hu, csak viccelek, vagy nem?)
Megvalósítás, üzlet:
1. lépés: A “B” ötletre vonatkozik: Keress 2-3 helyet, kávézót.
2. Keress oktatókat, vagy különböző “program lehetőségeket”.
3. Készíts egy külön brandet köré, így könnyebb lesz egy közösséget összehoznod.
4. A félig INGYEN dolgokra úgyis ugranak az emberek. A modellt persze vegyítheted.
5. Hozz létre erre egy blogot, weboldalt….
6. Facebookon, Google Adwords hirdetés segítéségével hamar egy nagy közösséget tudsz összehozni, később már alig kell rá költened, és azonnal megtelnek a helyek.


További ötletekért gyere vissza a Minnerre mindennap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed. Ezek az ötletek kisebb költségvetéssel is megvalósíthatók, de azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot.

 


Ha még csak tervezed a vállalkozásodat - Vállalkozás indítás minikurzus 6900 Ft-ért
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 500-an a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozási ötlet megvalósítási tréning
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról, weboldalakról és mindenről, amire szükséged lesz! 29 000 Ft Kattints ide!

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!