KezdőlapVállalkozás ötletekIndíts vállalkozást: 160. ötlet - support cég extrákkal

Indíts vállalkozást: 160. ötlet – support cég extrákkal

-

Murphy törvénye szerint: „ami elromolhat, az el is romlik”. Nos, ez igaz is, és nekem van már ehhez egy nagyon jó ötletem, sőt, kettő is egyszerre.

160. vállalkozási ötlet: support cég extrákkal
Több ötletet is rá lehet húzni a supportálás területére. Ez is egy olyan terület, amire sikeresen lehet alapítani céget. Tudod, ami elromolhat az el is romlik, vagy ami túl bonyolult, arra bizony jönnek a kérdések. Fontos, hogy a support rész csak az alapja az üzleti modellnek (főleg a lenti “b” ötlet esetében), olyan üzleti modellt kell rá tovább gondolnod, amivel növelni tudod az egy ügyfélre jutó elkötött összeget. Tudod, sikerül megoldani egy problémát vagy választ adni egy kérdésre, utána eladsz neki valamit, vagy egy support előfizetést….

Több ötlet is eszembe jutott ehhez

a, ötlet: (szinte már startup ötlet: Olyan weboldal, ami félig-meddig a gyakorikérdések.hu-hoz hasonló oldal, de nem nyilvánosan kerül ki a kérdés, hanem a kérdező beküldi a kérdést, kifizeti a díjat (pl. 500-1000 Ft/kérdés…), majd egy szakértő megválaszolja azt. Hmm, lehet, ezt külön ötletben kellett volna leírnom. Ehhez kapcsolódhat egyébként ez az ötletem is (szakértő válaszol): Indíts vállalkozást: 26. ötlet – Gyakori kérdések mobilapp

b, ötlet: Te magad választasz ki egy olyan rendszert (hardver, szoftver…), amihez supportot tudsz adni. Ezt érdemes lesz akár havidíjasítanod is.  Írok is néhány példát:

c, ötlet:
A chatbotok a legalkalmasabbak arra, hogy előre programozott kérdésekre válaszoljanak. Az ötlet tehát az, hogy legyél chatbot készítő cég. Egyébként maga a kivitelezés, programozás szinte már vizuálisan működik. Ebben a cikkben tippeket is találhatsz erre. Chatbot, chatrobot – Kell vagy nem kell ez egy cégnek?
A legnagyobb munkád a megfelelő párbeszédek lemodellezése lesz.

Extrák az ötlethez – Ne csak support legyél!

  • Tehát egyrészt szerezhetsz több hosszútávú, előfizetéses ügyfelet is, akik fizetnek neked a supportért cserébe. További jó ötlet lehet, hogy vagy te oldod meg a problémát, amire rájöttetek, vagy közvetítesz embert természetesen pénzért, jutalékért. A fenti “a” ötlet esetében utóbbit egyébként is érdemes lesz beleépítened, mint bevételi forrás és szolgáltatás.
  • Foglalkozz a chatrobotokkal is, ami megint egy jó terep lehet számodra. 

 

[adrotate banner=”5″]

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek