29. üzleti ötlet: Legyen saját wiki oldalad, amivel még pénzt is tudsz keresni

Tudtad, hogy a 12 leglátogatottabb oldal itthon a Wikipédia? Miért? Mert már nem akarjuk megjegyezni az információkat, úgy is tudjuk ott a weben, így már reflexből ott keressük. És természetesen a legtöbb dologról itt találunk információt.  A Wikipédiából nem tudsz pénzt keresni, de hasonlóval már igen. Neeem én nem azt mondom, hogy csinálj egy ugyanilyen oldalt. Én azt mondom:

29. ötlet: Legyen saját tematikus wiki oldalad, tudásbázisod

Figyelem ez az ötlet frissítve, aktualizálva lett 2018-ban.)

Az ötlet az, hogy fogj megy egy területet és csinálj rá egy wiki oldalt. Amit lent láthatod, szint a cikk olvasásától számítva mondjuk 3 óra alatt üzembe is tudnád helyezni a weboldalt, mert már több ilyen webes megoldás létezik amivel meg tudod csinálni.  Persze a domainnéven még ötletelni kell, lehet az elvesz az idődből 1-2 órát. Az oldaladon tehát adott témával kapcsolatos enciklopédia. Lehet persze lesz átfedés a Wikipédia között.

Fontos! Nem csak wiki oldalra kell itt gondolni, hanem úgynevezett tudásbázisra is!

Ötletek, hogy milyen tematikus wiki oldalt indíts: 

  • jogászoknak wiki oldal
  • állatokhoz kapcsolódó
  • applikációkhoz
  • technológiához (tech wiki oldal)
  • online szoftverek wikije
  • autók wikije
  • kismamák wiki oldala
  • vállalkozói wiki oldal – ! Stop, ezt lefoglaltam – ez már készülőben van a Minnernél. !
  • …. ötletelj rajta!

Honnan lesz bevétel? 
Az ötlet nagyon hasonló a 26. üzleti ötletben leírt gyakori kérdésekből üzlet. Te jobban tudnád, mint a gyakorikérdések.hu – hoz.  Főleg ha a bevételszerzési célt, ha nézzük. Ott is a fő bevétel az volt, hogy a cégek szakértői válaszokat adnak. Nálad pedig lehetne a cégeknek szakértőként írnak egy-egy “szócikket”, tudásbázisba anyagot és szerepel benne az, hogy ők készítették. Ezzel a hitelességet is növeled. És ezért kérsz pénzt.  Nekik is jó, mert növeli a keresőben a látogatottságukat, főleg akkor, ha linkeket is elhelyezel. Az ár kialakításnál gondolkodj előre majd! Hogy időszakos szerződést köss. Pl. egy szócikkért elkérsz 2-5 000 Ft-ot, de csak 2 évig az övé, ha fizet többet több évig is….

Célpiac: adott terület iránt érdeklődők
Konkurencia: Természetesen már vannak tematikus wiki oldalak, de mindig jó a frissítés.
Megvalósítás, üzlet:
1. Kell egy weboldal, legyen ez akkor wiki alapú cms rendszer, weblap, vagy WordPress alapú, például Encyclopedia / Glossary / Wiki
2. Keress meg cégeket, akik szponzorálni fogják az egyes szócikkeket. Pl. technológiai wikinél egy tech céget.
3. Hozz létre blogot, amiben főleg gyakran ismételt kérdéseket fejtegetsz az adott témában. Ez azért lesz jó, mert a google hamar megtalálja majd, és könnyen át navigálod őket a tartalmakra. Mondjuk az egész oldaladban az lesz a jó, hogy a Google imádni fogja és sokszor hozza majd első találati oldalon.
6. És persze egyből jöhetnek a reklámozók is (lásd fent).

Tőke alig kell hozzá. Vágj bele még ma! De, azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

Nézd meg a többi vállalkozás ötletet is! >>> 200 vállalkozási ötletet találsz a Minner.hu -n – Itt egy áttekinthető lista, mit hol találsz az oldalon

[adrotate banner=”5″]

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!