Indíts vállalkozást 48. ötlet – Mindennap van szülinap…

Indíts vállalkozást 48. ötlet – Mindennap van szülinap…

Tudtad, hogy mindennap van valakinek a születésnapja? Pontosan, egyértelmű. Naponta átlagban 26000 embernek van születésnapja, névnapja… Neked ebből kell egy szeletet kiszedni. Néhány cég már szépen fel is építette erre a vállalkozását. De te, egy kicsit ügyesebb leszel.

48. ötlet: Ajándékötletek mobilalkalmazás webshoppal összekötve.
Már az elején tudnod kell a legfontosabb funkciót, hogy a felhasználók akár dátumokat is beleírhassanak, az applikációba (előre figyelmezteti őket 1-2 héttel push üzenettel, notification), vagy akár már beírt google naptárat beintegrálja az applikáció.)
Az alap helyzet az, hogy eleve tematikusan tud keresni, férfinak, nőnek….alkalom szerint. Sőt mi az éppen aktuális trend… És persze létrehozol tartalmakat, pl. 10 legjobb ajándék ötlet férfiaknak, 20 legolcsóbb ajándék ötlet …………. Ezeket egyrészt az applikációba is beteszed, másrészt egy blogot csinálsz neki, és az applikációt reklámozod bent.
Egy webshopot üzemeltetsz az appon belül, illetve külön lehet weboldalad is. Beszállítókkal leszerződsz, csinálsz kupon részt is, arra külön fizethetnek a beszállítók, hogy ott legyenek. pl. Kiindulva abból, hogy egyszerre van több szülinap, pl 30% -os kupon kedvezmény, ha 20-an vásárolnak… küldj olyanoknak is egy push üzenetet a mobiljára, akinél látod, hogy ismerősének közel a szülinapja 1 hónap mondjuk, és használja ki az akciót (Hívd ezt 1 hónap kuponnak, gondolkozzon előre a vevő, zseniális). Ehhez persze hozzá jöhetnek más ünnepek is. Használd ki a mobil adta lehetőségeket. Extra reklámozók is megjelenhetnek az applikációba, ami még további jövedelmet jelent, erre példát olvashatsz a megvalósítás rész 6. pontjában.
Tudtad, hogy az Instagramot 8 nap alatt leprogramozták? Ebből kiindulva pár hónap alatt össze is rakhatod az applikációdat saját magad is (1-2 hónap alatt megtanulhatsz applikációt programozni.)

Célpiac: remélem ezt nem kell magyaráznom, de azért okostelefon tulajdonosok főképp
Konkurencia: Nos kifejezetten ilyen mobilalkalmazást nem találtam még. A fent leírt funkciókkal főleg nem.
Megvalósítás, üzlet:
1. Az applikáció legyen az első lépés.
2. Közben a weboldal.
3. Nézd meg milyen lehetőségeid vannak webshop terén. Akár a Shopify is jó lehet, könnyű integrálni applikációba is.
4. Készíts blogtartalmat, azt is tedd be az applikációba, de a weboldalon is legyen fent (kereső optimalizálás miatt.
5. Szerződj le beszállítókkal
6. Extra megbízók lehetnek pl. buliszervezők, limuzin szolgáltatás, virágrendelés…. Tőlük extra pénzt kérhetsz, hogy szerepel az ajánlatuk az applikációba.
7. Regisztrálj be több közösségi hálóra is, indítsd el céges profilod. Facebook, és Pinterest ennél az ötletnél kötelező, Instagram is jól jön.

Profit várakozás:
Egyrészt a webshopon keresztül rendelt termékek árrése, ajándéknál lehet nagyobb is. 10-30%.
Másrészt a 6. pontban írt reklámozók. Tőlük havi 30-70 ezer forintot kérnék, attól függ mennyi aktív alkalmazás használód van.

További ötletekért gyere vissza a Minnerre minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed. Ezek az ötletek kisebb költségvetéssel is megvalósíthatók, de azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

Legyen a Minner a mentorod! Indítsd be a vállalkozásod!
Vállalkozói képzés
, induló vagy már meglévő vállalkozóknak. Kattints ide és csatlakozz a Minner Dream Teambe!
Volt már olyan, hogy valaki megvalósított egy ilyen ötletet?
Naná! Csak nem írom le, mert akkor nem kezdenél bele! Mindenki máshogyan valósítja meg! Gondold tovább az ötleteket! Hogyan kezdjek neki? Ehhez írtam egy cikket:
Így használd a Minner vállalkozás ötleteit Vagy nézd meg én hogyan valósítottam meg az egyiket (videós esettanulmány): Így valósítok meg egy vállalkozás ötletet - vlog
Szeretnéd képezni magad, hogy még jobb vállalkozó legyél?
A Minner Akadémia videós oktatása segítenek benne! www.minnerakademia.hu