Kezdőlap Vállalkozás ötletek 5. üzleti ötlet - Külföldiek magyarországi ügyeinek intézése, házfelügyelet...

5. üzleti ötlet – Külföldiek magyarországi ügyeinek intézése, házfelügyelet…

-

Az ötödik ötletmorzsához is kell egy kisebb nyelvismeret, de itt főleg a német nyelvet beszélők lesznek előnyben. Ezeknél a tippeknél mindig legyen az előtted, hogy igényt bárminél lehet teremteni, és a vevők megtalálhatnak. A Starbucks-os példa mindig is legyen előtted. Az emberek szeretnek oda járni, pedig ki se hozzák neked a kávét, és még drága is. Tehát hiába van a közelben egy olcsó és jó kávézó, aminél van kiszolgálás is, mégis sokan választják a Starbucks-t. Nézzük is a következő ötletet, aminek célcsoportja a külföldiek, de még akár a külföldön dolgozó magyarok is lehetnek.

5. vállalkozási ötlet: Külföldiek magyarországi ügyeinek intézése, házfelügyelet…
Főleg vidéken, a Dunántúlon vesznek házakat a külföldiek: németek, belgák, hollandok. Főleg a nyugdíjas réteg jön ide. Többségük akár több hónapot is eltölt hazánkban, és időközönként visszamegy hazájába. A legtöbbször a szomszéddal barátkozik össze, hogy figyeljen a házára… De azt is tapasztaltam, hogy ügyek intézésében sokszor nagy segítségükre lehet egy kifejezetten erre specializálódott cég vagy vállalkozó.

Az ötlet az, hogy létrehozol egy olyan vállalkozást (lehet egyén is), amiben havidíj ellenében ellátod a következő feladatokat:

  • házfelügyelet
  • ingatlanhoz kapcsolódó ügyek intézése, akár ingatlanvásárlás/vétel – utóbbi még külön szolgáltatás is lehet
  • fenti ponthoz kapcsolódóan biztosítás intézése
  • számlák rendezése
  • jogi ügyek intézése
  • fűnyírás és egyéb munkák megszervezése (takarítás – ez például kapós szolgáltatás lehet)
  • karbantartáshoz te küldesz ki szakembert
  • …. és így tovább

Valójában te leszel itthon az, akin keresztül értesülnek a hazai változásokról, segítséget kapnak az ügyeik intézésében, akihez fordulhatnak probléma esetén. És ezt meg kell fizetniük. A cél az, hogy egy régióban 50-100 ház is hozzád tartozzon.

Célpiac: Magyarországon házzal rendelkező külföldi nyugdíjasok
“Szállítók”, partnerek:
Érdemes egy ügyvédi irodával együttműködni és jutalékos alapon tőlük is pénzt kérni, mert sok jogi ügyet is kell intézni. A biztosítókkal is érdemes lehet leszerződni, mert sok jutalékot fizetnek egy-egy ilyen biztosítás intézésénél is.
Konkurencia: A szomszéd a legnagyobb konkurencia, egymásnak is szoktak segíteni a külföldiek, így tényleg extra szolgáltatásodnak is kell lennie a sikerhez. Részben az ügyvédek is a konkurenciáid.
Megvalósítás, üzlet:
1. Ha vidéki vagy, nyert ügyed van. Keresd meg direktben a vevőidet. Sokszor azt is megcsinálhatod, hogy összehívod őket egy helyre, és ott mondod el, mi is a szolgáltatásod (hiszen ők általában össze is tartanak.)
2. Különböző csomagokat ajánlasz nekik, melyben benne van minden: biztosítás intézése, lakásfelügyelet, számlák rendezése, fűnyírás, ház rendbetétele mire ők visszajönnek…
3. Több, itt élő külföldi meg szeretne tanulni magyarul, így ezt is intézheted nekik.
Marketing: Ennél a legjobb a a direkt megkeresés. Kezdd el faluról falura! Az is jó, hogy könnyen ajánlani is fognak téged.
Profitvárakozás:
Havidíjas csomagokat készíts. 50-100 eurót elkérhetsz minden ilyen szolgáltatásért. Külön az ügyvédtől és a biztosítótól is kapsz jutalékot, nem beszélve az ingatlanvétel/eladás tranzakcióiból.
Szolgáltatások, amik vonzóvá tehetik a te üzleted:
Nekik a bizalom a legfontosabb, így, ha van egy ügyvéd, aki becsatlakozik hozzád, az nagy bizalmat ad feléjük. Informatikai szolgáltatásokban, szerelésben is segíthetsz nekik, mivel ők is használnak már mindenféle kütyüt.
További lehetőségek, bővülés
Felépítesz egy hálózatot, és több településen lennének embereid, ehhez hozzákapcsolható valamilyen biztonságtechnikai cég is – pl. kamerákkal felszerelitek a lakásokat…

Hallgasd meg az ötletet a Minner podcast sorozatában, így jobban bele tudod magad élni:

Az induló költséged tehát alacsony, az ajánlások útján történő értékesítés további költségmegtakarítást jelent számodra. Ezek az ötletek kisebb költségvetéssel is megvalósíthatók, de azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnerre minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.

[adrotate banner=”5″]

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek