5. üzleti ötlet – Külföldiek magyarországi ügyeinek intézése, házfelügyelet…

Az ötödik ötletmorzsához is kell egy kisebb nyelvismeret, de itt főleg a német nyelvet beszélők lesznek előnyben. Ezeknél a tippeknél mindig legyen az előtted, hogy igényt bárminél lehet teremteni, és a vevők megtalálhatnak. A Starbucks-os példa mindig is legyen előtted. Az emberek szeretnek oda járni, pedig ki se hozzák neked a kávét, és még drága is. Tehát hiába van a közelben egy olcsó és jó kávézó, aminél van kiszolgálás is, mégis sokan választják a Starbucks-t. Nézzük is a következő ötletet, aminek célcsoportja a külföldiek, de még akár a külföldön dolgozó magyarok is lehetnek.

5. vállalkozási ötlet: Külföldiek magyarországi ügyeinek intézése, házfelügyelet…
Főleg vidéken, a Dunántúlon vesznek házakat a külföldiek: németek, belgák, hollandok. Főleg a nyugdíjas réteg jön ide. Többségük akár több hónapot is eltölt hazánkban, és időközönként visszamegy hazájába. A legtöbbször a szomszéddal barátkozik össze, hogy figyeljen a házára… De azt is tapasztaltam, hogy ügyek intézésében sokszor nagy segítségükre lehet egy kifejezetten erre specializálódott cég vagy vállalkozó.

Az ötlet az, hogy létrehozol egy olyan vállalkozást (lehet egyén is), amiben havidíj ellenében ellátod a következő feladatokat:

 • házfelügyelet
 • ingatlanhoz kapcsolódó ügyek intézése, akár ingatlanvásárlás/vétel – utóbbi még külön szolgáltatás is lehet
 • fenti ponthoz kapcsolódóan biztosítás intézése
 • számlák rendezése
 • jogi ügyek intézése
 • fűnyírás és egyéb munkák megszervezése (takarítás – ez például kapós szolgáltatás lehet)
 • karbantartáshoz te küldesz ki szakembert
 • …. és így tovább

Valójában te leszel itthon az, akin keresztül értesülnek a hazai változásokról, segítséget kapnak az ügyeik intézésében, akihez fordulhatnak probléma esetén. És ezt meg kell fizetniük. A cél az, hogy egy régióban 50-100 ház is hozzád tartozzon.

Célpiac: Magyarországon házzal rendelkező külföldi nyugdíjasok
“Szállítók”, partnerek:
Érdemes egy ügyvédi irodával együttműködni és jutalékos alapon tőlük is pénzt kérni, mert sok jogi ügyet is kell intézni. A biztosítókkal is érdemes lehet leszerződni, mert sok jutalékot fizetnek egy-egy ilyen biztosítás intézésénél is.
Konkurencia: A szomszéd a legnagyobb konkurencia, egymásnak is szoktak segíteni a külföldiek, így tényleg extra szolgáltatásodnak is kell lennie a sikerhez. Részben az ügyvédek is a konkurenciáid.
Megvalósítás, üzlet:
1. Ha vidéki vagy, nyert ügyed van. Keresd meg direktben a vevőidet. Sokszor azt is megcsinálhatod, hogy összehívod őket egy helyre, és ott mondod el, mi is a szolgáltatásod (hiszen ők általában össze is tartanak.)
2. Különböző csomagokat ajánlasz nekik, melyben benne van minden: biztosítás intézése, lakásfelügyelet, számlák rendezése, fűnyírás, ház rendbetétele mire ők visszajönnek…
3. Több, itt élő külföldi meg szeretne tanulni magyarul, így ezt is intézheted nekik.
Marketing: Ennél a legjobb a a direkt megkeresés. Kezdd el faluról falura! Az is jó, hogy könnyen ajánlani is fognak téged.
Profitvárakozás:
Havidíjas csomagokat készíts. 50-100 eurót elkérhetsz minden ilyen szolgáltatásért. Külön az ügyvédtől és a biztosítótól is kapsz jutalékot, nem beszélve az ingatlanvétel/eladás tranzakcióiból.
Szolgáltatások, amik vonzóvá tehetik a te üzleted:
Nekik a bizalom a legfontosabb, így, ha van egy ügyvéd, aki becsatlakozik hozzád, az nagy bizalmat ad feléjük. Informatikai szolgáltatásokban, szerelésben is segíthetsz nekik, mivel ők is használnak már mindenféle kütyüt.
További lehetőségek, bővülés
Felépítesz egy hálózatot, és több településen lennének embereid, ehhez hozzákapcsolható valamilyen biztonságtechnikai cég is – pl. kamerákkal felszerelitek a lakásokat…

Hallgasd meg az ötletet a Minner podcast sorozatában, így jobban bele tudod magad élni:

Az induló költséged tehát alacsony, az ajánlások útján történő értékesítés további költségmegtakarítást jelent számodra. Ezek az ötletek kisebb költségvetéssel is megvalósíthatók, de azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnerre minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.

[adrotate banner=”5″]

Üzleti esettanulmány


Így indít be a Minner egy piactér vállalkozást. Egy ajándék, hobbi, lakberendezés termékekkel kapcsolatos termékajánló oldal indul a videósorozattal párhuzamosan (illetve podcast-ra is feltöltjük az anyagot). Ez egy több mint 8 részes sorozat lesz, és napra lebontva mutatjuk be a piacterünk indulását, kezdeti lépéseit, számait, statisztikáit. Az oldal már éles, te is követni tudod a videón kívül is majd.

Nézd meg az első videót, kukkantsd meg a piacterünket! Kattints ide!

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Ahhoz, hogy a mindennapi munkád eredményes legyen, fontos, hogy a hatékonyságod minél inkább maximalizáld. Megérzésem szerint, mivel rengeteg feladatért te felelsz, általában multitaskingolsz, azaz egyszerre több dologra is koncentrálsz, nem beszélve arról, hogy az email-ek, chat üzenetek értesítő hangjai is folyamatosan megzavarják a figyelmedet. Minél több információt kell befogadnod, annál nagyobb kihívás fókuszálni egy-egy konkrét feladatra.

A kutatók azt javasolják, hogy minden egyes tevékenységre jelölj ki egy adott időszakot, azaz minden részfeladatot külön-külön végezz el, a multitaskingolást pedig csökkentsd le. Ezenfelül ha nem is alkalmaznád a POMODORO-technikát, próbáld kiiktatni a zavaró tényezőket arra az időszakra, amíg koncentrálnod kell a munkára!

Milán például annyira szétfolyt nemrég, mint a táblás csoki a tűző napon. Nem tudott a piactérre kellőképpen fókuszálni, így eldöntötte, hogy a pénteki napot ezentúl az IRE.HU-nak szenteli, ekkor nem foglalkozik mással.

Szükséged lenne egy kis flow-ra? Mi a flow? Hogyan lehetünk produktívabbak, hogyan tudunk folyamatosan teljesíteni. Megállíthatatlannak érzem magam!

MinnerInstant

Az utóbbi időben az IKEA termékei iránt kiugróan magas érdeklődés mutatkozott, ezt bizonyítja, hogy az előző pénzügyi évét 8,5%-os emelkedéssel zárta a svéd bútorgyártó vállalat. Azonban a megnövekedett kereslet, valamint az egész világot érintő logisztikai fennakadások miatt több hónappal meghosszabbodtak egyes termékek beszerzési ideje, ami a vásárlói panaszok számának emelkedését idézte elő.

A vállalat hiába emelte meg 10%-kal a szállítási kapacitását, így sem tudja teljes mértékben megoldani beszerzési, szállítási problémáit, így a megfelelő minőség és kiszolgálás megtartása érdekében 2022-től Európában várhatóan 5%-kal csökkenti árukészletét az IKEA, ami a kb 12 ezer darabos átlagválaszték esetében kb. 600 termék forgalmazásának megszűnését jelenti.

Kapcsolódó tartalom: Az IKEA tesztel! A/B teszteli az új üzleti modelljét, ötleteit. A szemünk láttára alakul…

Forrás: G7.hu 1; G7.hu 2

MinnerInstant

Hétezer milliárd forintot bukhat Japán azzal, hogy zárt kapuk mögött rendezik az olimpiát. A legnagyobb veszteség a turizmuson van, ami több mint mint 9 milliárd dollár veszteséget jelent. Az adott évben a rendező ország(ok) turizmusában ugyanis még tíz évvel a játékok után is érezhető az olimpia hatása, annyira szívesen járnak vissza azok, akik szurkolóként is ott voltak. Ehhez képest pedig szinte minden más tétel eltörpül:

 • Az olimpia két és fél hete alatt 90 százalékkal, 3,7 milliárd dollárral kevesebb bevétel várható, mintha telt ház lenne,
 • 6,7 milliárd dollár esik ki azzal, hogy az olimpiához köthető kulturális események és egyéb sportrendezvények közül a legtöbb elmarad,
 • A japán háztartások vásárlásai pedig 2,2 millió dollárral esnek vissza.

Forrás: HVG

MinnerInstant

Hétezer milliárd forintot bukhat Japán azzal, hogy zárt kapuk mögött rendezik az olimpiát. A legnagyobb veszteség a turizmuson van, ami több mint mint 9 milliárd dollár veszteséget jelent. Az adott évben a rendező ország(ok) turizmusában ugyanis még tíz évvel a játékok után is érezhető az olimpia hatása, annyira szívesen járnak vissza azok, akik szurkolóként is ott voltak. Ehhez képest pedig szinte minden más tétel eltörpül:

 • Az olimpia két és fél hete alatt 90 százalékkal, 3,7 milliárd dollárral kevesebb bevétel várható, mintha telt ház lenne,
 • 6,7 milliárd dollár esik ki azzal, hogy az olimpiához köthető kulturális események és egyéb sportrendezvények közül a legtöbb elmarad,
 • A japán háztartások vásárlásai pedig 2,2 millió dollárral esnek vissza.

Forrás: HVG

MinnerInstant

Április 26 óta vezették be az iOS 14.5 frissítést, ami lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy blokkolják az ő követésüket. Az applikációk egyesével megkérdezik, hogy engedélyezi-e a felhasználó, hogy követhesse a tevékenységét az adott applikáció. Ez a Facebooknak a legnagyobb érvágás. Az alábbi képen látod, hogy mit kérdez meg a felhasználótól, mit kell kötelezően kiírnia. És ha ott rányom a felhasználó a tiltásra, ott bizony az tiltva is lesz Na, de mennyien nyomkodnak a követést mellőzésére? A Wall Street Journal riportja alapján az iPhone-osok 67%-a tiltja a követést.

Idén júniusban az iPhone-on megjelenő hirdetésekre költött összeg egyharmadával csökkent, míg Androidon az összes reklámra költött pénz tíz százalékkal nőtt. És akkor mire költik a maradék pénzt? Egyrészt egyre több cég kezdi el a TikTok reklámot (még igazi vadnyugati helyzet van ott, olcsó), másrészt szponzorált cikkeket, tartalmakat vesznek. Utóbbi információk saját gyűjtés (hova költi), körbeszondáztam több Minner vállalkozót is.

Az iOS 15 még szigorúbb dolgokat hoz, ami megnehezíti majd a követést. Például az e-mailben érkező követőkódokat is szűri.

Az Android-ra ősszel jönnek a fentiekhez hasonló blokkolások, de ott eltart jövő tavaszig, míg mindenhol lefrissül.

Fel kell kötnie a marketingeseknek a gatyát! Konverzióoptimalizálás egyre nehezebb, webáruházaknak is nehezebb lesz a marketing. Lehet ez fogja megerősíteni majd az affiliate marketinget? Most lehet majd jó alternatíva lehet. Ez a piacteremnek jó hír, amit most indítunk, tudod aminek haladását élő esettanulmányként mutatom be. Vállalkozás indítás: Piactér születik üzleti esettanulmány

Forrás: www.wsj.com, Index

MinnerInstant

Száz nap után szerdán újra felvonta a horgonyt az Ever Given konténerszállító hajó, miután a japán tulajdonosvállalat és a biztosítók megegyeztek a Szuezi-csatornát működtető hatósággal a kompenzációról. Az Ever Given márciusban hat napig vesztegelt a Szuezi-csatornában, miután megfeneklett. A több mint 200 ezer tonna kapacitású konténerszállító észak felé, a Földközi-tenger irányába indult útnak – írja az MTI.

A Szuezi-csatorna Hatóság (SCA) kezdetben 916 millió dollár kompenzációt követelt a mentési műveletekért és a kieső bevételekért, amelyet később 600, végül pedig 550 millió dollárra csökkentett. 18 300 konténer van a hajón. Egyiptom a pénzügyi kártérítésen kívül egy 75 tonnás kapacitású vontatóhajót kap az Ever Given tulajdonosától.

Forrás: Index


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek