KezdőlapVállalkozás ötletek9. üzleti ötlet - Animátor hotelekben, szállásokon, rendezvényeken + animátorközvetítő

9. üzleti ötlet – Animátor hotelekben, szállásokon, rendezvényeken + animátorközvetítő

-

Az eddigi tippekből is láthattad, hogy több olyan vállalkozási ötletet is leírtam, amit alacsony költséggel el tudunk indítani. Az ötleteket úgy válogatom ki, hogy azokat mindenki könnyedén meg tudja valósítani. Fontos viszont, hogy ténylegesen sokat kell dolgozni akkor, ha ezt mind pénz nélkül akarjuk megcsinálni. A 9. ötlet mégis olyan lesz, amihez ténylegesen csak mi kellünk. Sőt, kettő az egyben ötlet, mert a bővülési ötlet még ütősebb, mint az alapötlet.

9. vállalkozási ötlet: Animátor hotelekben, szállásokon, rendezvényeken + animátorközvetítő

Ezt az ötletet nemcsak hölgyeknek ajánlom, hanem férfiaknak is ugyanúgy. Persze óvónők előnyben, így is keveset keresnek, szóval jó kereset kiegészítés is. Még 2015-2016-ban a családiüdülés.hu -val közös projektjeink alkalmával tapasztaltam azt, hogy nagy piaca van ennek az ötletnek. A hotelek is nyitottak az ilyen szolgáltatásokra, hiszen az ajánlataik között ezt plusz szolgáltatásként tudják adni. Alul érdemes elolvasni a További lehetőségek, bővülés pontot is, mivel az ötlet ezzel tovább vihető.

Mit csinál egy animátor?
Programokat szervez, gyerekekre vigyáz, kíséri őket, de a felnőttek számára is szervezhet kikapcsolódási lehetőségeket. Animátorok közé sorolhatóak még ezen kívül az olyan személyi edzők, akik hotelekben tartanak foglalkozásokat, vagy például a bohóc is annak számíthat.

a, ötlet: Első körben az az ötlet, hogy úgy szerzel vagy fő vagy mellékállást, hogy animátorkodsz. Nézz körül a családiüdülés.hu-n és figyelj meg milyen plusz szolgáltatásokat kínálnak, ebből már kiindulhatsz. Sőt be is építheted ezt az ötletbe, hogy nem csak animátor vagy, hanem te készítesz konkrét ajánlatokat családoknak. Pl. utazás megszervezése, programok…
b, ötlet: Érdemes akár saját magadnak olyan hálózatot üzemeltetni, hogy te küldesz embereket, animátorokat a hotelekbe, nálad jelentkezhetnek, és úgy osztod be őket. Így te az ő pénzükből veszel le valamennyit, ez mindenkinek előnyös. Itt már kétirányú, tehát neked hoteleket is fel kell hajtanod, illetve embereket, akik dolgoznak neked. Továbbá ezt akár diákmunkába is tovább tudod adni, például diákszövetkezeteken keresztül, így a juttatást is sokkal könnyebben megoldod.

Célpiac: A hotelek és szálláshelyek lesznek a munkaadóid.
Konkurencia: Még kevés a konkurencia itthon, így most kell lépned.
Megvalósítás, üzlet:
1. Felkeresni a szálláshelyeket az összeállított animátori feladataiddal, szolgáltatásaiddal
2. Érdemes már egyből gyűjteni a referenciákat, mert ezzel könnyebb lesz meggyőzni a többi szállót
3. Az ünnepekre fókuszálva még nagyobb hatékonysággal keresheted fel a szállásokat, tehát már előre is le lehet fixálni megbízásokat. A hotelek is főleg erre az időpontokra keresnek animátorokat.
Marketing:
Ahogyan a legtöbb ötletnél is írtam, vezess blogot, főleg kiemelve az egyes szolgáltatásokat és beszámolókat. Én el tudnék képzelni ennél az ötletnél egy olyat is, hogy valaki napi/heti videóblogot csinál a munkájáról. Utána máris könnyebb a direkt felkeresés.
Profitvárakozás:
Napidíjjal számolj mindenképpen, sőt, lehet olyat, hogy adsz nekik hétvégi csomagajánlatot. Egy-egy hétvégéért elkérhetsz 30-70 ezer forintot is akár, attól függően, hogy mennyit kell ott lenned.
Szolgáltatások, amik vonzóvá tehetik a te szolgáltatásod:
A szülők szeretik például, ha gyermekeik aktívan töltik a pihenést is, így érdemes valami extra dolgot is beletenned a csomagjaidba.

Az induló költséged tehát alacsony, az ajánlások útján történő értékesítés további költségmegtakarítást jelent számodra. Ezek az ötletek kisebb költségvetéssel is megvalósíthatók, de azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

[adrotate banner=”5″]

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek