KezdőlapVállalkozás ötletekIndíts vállalkozást: 90. ötlet - Még mindig van biznisz a takarításban

Indíts vállalkozást: 90. ötlet – Még mindig van biznisz a takarításban

-

Először nem láttam fantáziát a takarításhoz kapcsolódó vállalkozás ötletekben. Belegondoltam, hogy megvannak már a rég bejáratott cégek, vállalkozók, miért kellene egy új a piacon. Aztán rájöttem, miért ne. Mivel lehet, hogy te jobb vagy, jobb a marketinged, jobb az ügyfélkiszolgálásod, vagy tudsz valami extrát belevinni. Pár hete került a látókörömbe egy új cég a Helpy. És mi tetszett bennük?

Az, hogy azonnal kiválasztották azt, amire én is gondoltam, méghozzá az Airbnb szállásadókra is szabtak egy külön csomagot. Ezzel is meglovagolva a trendet, hogy egyre többen adják ki szobájukat, lakásukat Airbnb-n keresztül a turistáknak. Már az Airbnb piac is elég nagy ahhoz, hogy jó célpiacuk legyen, mivel csak Budapesten 7000 lakás van a rendszerben (via 444.hu).

90. ötlet – Takarító vállalkozás
A legjobb, hogy akár egyedül is belevághatsz ebbe az üzletbe. Szeretsz takarítani? És jó is vagy bent? Akkor vágj bele! Csak az Airbnb-s piacból, vagy az apartmanosokból elég, ha havi 100-at megfogsz már szép bevételed lehet. Kezdd el kicsiben, és úgy növekedj. Később is ráérsz embereket felvenni. Te is repülj rá az Airbnb-s lakáskiadókra. Csinálj csomagokat, például heti takarítás, havi takarítás… Így állandó megbízókat szerezhetsz. Legyen olyan csomagod, amiben olcsóbb az, ha előre leköt 3 hónapot a vevő, máris stabilabb bevételed lehet. Iroda takarításra is rá lehet menni, mivel nem minden cég irodaházban székel.
A társasházaknál már rég bejáratott takarítók dolgoznak…. Na és? Ki mondta, hogy nem válthatnak céget.
Extra dolog, lehet a bio takarítás, vagyis olyan tisztítószereket használsz, ami természetes anyagokból készült. Így a látókörödbe kerülhetnek éttermek, gyorséttermek is. Ez azt is jelenti, hogy drággában adod a szolgáltatásodat. Jah és tényleg, mennyi koszos boltot látni csak Budapesten, de már vidéki városban is. Na ugye!
Ehhez az ötlethez szorosan kapcsolódik az: Indíts vállalkozást: 79. ötlet – kirakat mosás nem is elhanyagolható haszonnal

Célpiac: boltok, üzletek, irodák, Airbnb lakáskiadók, apartmanok, magánszemélyek
Konkurencia: A piacon rengeteg konkurencia van már, de ez ne gátoljon meg abban, hogy elindulj. 
Megvalósítás, üzlet:
1. Egyedül is belevághatsz, de azért legyen egy weboldalad.
2. Google keresőben első oldalra már nehezen fogsz kerülni, de Google Adwords hirdetést érdemes lesz használnod.
3. Facebook is jó ötlet lehet, olcsóbban el is éred az embereket. Ott főleg a vállalkozókat céloznám meg.
4. Bio takarításra, zöld takarításra állj rá!
5. A hosszabb megbízásokat preferáld, így 3 hónapos csomagot ajánlj a magánszemélyeknek is. Sokkal jobb lesz neked is, és nekik is.
6. Nézz körül a piacon, és olyan ajánlatokat készíts, amivel nem tudják összehasonlítani a többi céggel az ajánlatodat. Ezzel elkerülöd az almát almával hasonlítást. Máris te diktálod az árat.

Profit várakozás:
Az elején egyedül mész, nem kell egyből több embert felvenne, max akkor, ha gyorsan bővülsz.

Azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnere minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.

 

[adrotate banner=”5″]

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek