Indíts vállalkozást: 92. ötlet – WordPress sablonok értékesítése

A címeket próbálom picit ötletesebbre venni, de ez nem fogja elvenni a lényeget, vagyis azt, hogy ezekkel az ötletekkel pénzt kereshetsz. A 92. vállalkozás ötletet nem is értem, hogy eddig miért nem írtam le.  Az ötletbe azért is látok bele, mert én is vevője vagyok a szolgáltatásnak, és már látom az előnyét, hátrányát, sőt azt, hogy miben kell segíteni… Mi a legjobb ebben az ötletben? Az, hogy a vevőket tálcán hozzák neked, csak picit kell megerőltetni magadat. Ha nem is értesz hozzá, valószínűleg találsz olyan embert, akivel társulni tudsz. Erre is írok megoldást. Így olvasd végig az ötletet.

92. vállalkozás ötlet: Websablon készítése, és értékesítése az Envato.com (Themeforest) oldalon.
Az Envato úgy működik, hogy vannak a programozók, dizájnerek, ők elkészítik és a kívánt áron feltöltik a sablonjaikat, majd az Envaton-n keresztül más emberek, főleg vállalkozók megveszik azt. Például én is vettem már sablont. Ismerek olyan proramozókat, akik 20-40 dollárért megvesznek egy sablont azért, hogy ne kelljen szöszölni a dizájn nagy részével, vagy a programozással, és gyorsabban haladnak. A vevőköre széles, így könnyű kihasítani belőle egy kis szeletet. A lényeg az, hogy az Envato szállítja a vevőket is. Persze meg lehet turbózni, hogy többen vásároljanak. Volt olyan felhasználójuk, aki 27 millió forintot keresett egy hónapban csak a sablonjaival. Tudod, egy sablont többen is megvehetnek. (Erről még lehet cikket is írok, hogy motiváljon titeket).

+információ: Egyébként több ilyen sablon készítő azt csinálja, hogy az oldalán reklámozza a többi sablon készítőt is, mivel abból is kap 30% jutalékot, és ha valaki az övét választja akkor abból 80%-ot. Szóval mindenképpen jövedelmező nekik.

A legtöbb sablont a WordPress weblapmotorhoz adják el, illetve készítik. Azt kell tudnod, hogy én rengetegszer átnéztem már a sablonokat, és azt kell mondjam, hogy még mindig van hely a piacon, és érdemes berobbanni. Nem kell csak az envato-ra hagyatkozni, Legyen egy weblapod, ahol más sablonokat is árulsz, de az előbb említett weboldal azért jó, mert sokan ott keresnek sablonokat. Ha valaki beírja a googleba, hogy “best wordpress theme”, akkor 2-3 kattintás után tutira az envatora jut a felhasználó. Ezt tapasztaltam már én is. Szóval szinte megkerülhetetlen. Ha nem értesz a programozáshoz, akkor keress olyan embert, aki ért, hidd el a mellék munkákba is sokat kell beletenni (blog, weboldal, emailek…). Érdemes angol weboldalt üzemeltetni, sőt rajta blogot. A blogban olyan cikkeket írni, ami bevonzza a látogatókat. Például: 20 Best Free Responsive WordPress Themes 2015, és persze magyarul is érdemes felfuttatni egy ilyen blogot, rajta elhelyezve a linkeket, és kiemelve, hogy kap magyar supportot a sablonokhoz. Például 20 legjobb wordpress sablon, 20 legjobb ingyenes wordpress sablon…
Aztán a free-k előtt legyenek a te sablonjaid, illetve a végén is, de olyanok, amiért fizetni kell.
Abban ne gondolkodj, hogy csinálsz ingyenes lite verziót, és majd fizetnek érte, nem fognak, felesleges. Csak fizetős sablonjaid legyenek.

Célpiac: vállalkozók, programozók, bloggerek
Konkurencia: az Envaton a többi programozó, de elnézve a sablonokat lesz helyed, sőt ha rám írsz (info@minner.hu, vagy Facebookon a Minneren), akkor elmondom, milyen extra kell még.
Megvalósítás, üzlet:
1. Legyen minimum 4-5 sablonod, különbözőek persze. A WordPress miatt mázlid van, mert sok változtatást nem kell eszközölnöd. One pager sablon is legyen közöttük, mert az most divatos.
2. A blogot fel kell húzni, és a fent említett témákhoz hasonlókat írsz, akkor biztosan sokan fogják látogatni a weboldalad.
3. A magyar piacra is lőhetsz, mivel innen is tudsz napi 5-10 vevőt szerezni, hidd el sokan vásárolgatnak sablonokat. Tehát a weboldaladon belül legyen magyar blog is, a supportot értékelni fogják.

Profit várakozás:
50-70%- profitod lesz egy-egy sablon eladásából. A legjobb az egészben, hogy egyszerre többen is megvehetik a sablonodat, így egy munka többszörösen megtérül.

Azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnere minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.

 


Ha még csak tervezed a vállalkozásodat - Vállalkozás indítás minikurzus 6900 Ft-ért
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 500-an a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozási ötlet megvalósítási tréning
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról, weboldalakról és mindenről, amire szükséged lesz! 29 000 Ft Kattints ide!

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!