Indíts vállalkozást: 96. ötlet – könyv (NEM) mindenkinek

A könyvesboltokban megtalálható könyvek száma néha töredéke annak, amit az online boltokból megvehetünk. A legtöbben bemennek a boltba és megnézik ott a könyvet, mielőtt megrendelik online (mert általában weben olcsóbb). Átlapozva már érezzük, hogy kell e nekünk az a könyv. Aki, csak online szeretne vásárolni már nehezebb helyzetben van, mivel a könyv leírások sokszor nem tükrözik ténylegesen a könyv tartalmát. Erre ad megoldást az új vállalkozás ötletem

96. vállalkozás ötlet: Könyvblog, vélemény blog… később akár webáruház is
A könyvpiac nagyobb, mint gondolnád, erről írtam már egy cikket.  Igaz, hogy közben estek ki szereplők, mégis az emberek szeretnek olvasni, és rengeteg könyvet vásárolnak. Ehhez viszont segítségre van szükségük. Aki csak online szeretne vásárolni, ő nehezen talál könyvajánlókat. Sőt olyan weboldalt, ahol leírják kinek jó ez a könyv, mire jó (szórakoztat, informál…). Persze az egyes véleményekből lehet levonni következtetést, de ritkán kommentelnek a vásárlók a webáruházakban.

A blogra épülő vállalkozás ötletről már több ötletnél is írtam (kattints ide). Most ugyanezen a vonalon indulunk el. Vagyis olyan blogot hozol létre, ahol leírod egy-egy könyvről, hogy kinek jó, kinek ajánlod, miért, mire jó… Naponta felteszel 1-2 könyvről egy-egy rövid szösszenetet, ez már elég ahhoz, hogy látogatókat generálj. A legújabb könyvekről eleve írnod is kell, így hamar a googleban is előre kerülsz. Először csinálhatod azt, hogy partneri szerződést kötsz valamelyik könyváruházzal, de azt is megteheted, hogy pénzt, esetleg könyvet kérsz egy-egy megjelenésért.  Az olvasóidat is könnyű lesz aktivizálni, könyv bemutatókat tarthatsz, összejöveteleket, eseményeket. Melyet persze a nagyobb könyvesboltok szponzorálni is fognak. Persze hobbinak is jó maga az ötlet, ha ingyen akarsz könyvekhez jutni. Ezekből az ötletmorzsákból már remélem el tudsz indulni.

Célpiac: rengeteg ember, főleg karácsonyi szezonban látogatott lesz a blogod
Konkurencia: sokan írnak véleményblogokat, de a tiéd sokkal jobb lesz. Szervezz összejöveteleket, és azzal már mindenkit kenterbe vertél.
Megvalósítás, üzlet:
1. Indítsd el a blogodot, vagy saját domainen, vagy például az ingyenes blog.hu-n
2. Menj el a könyvesboltba, olvass, írj össze előre 20 könyvet, és máris megvan 20 napra a tartalmad. Hamar belejössz.
3. Napi 2000 látogatónál már felveheted a kapcsolatot a könyvesboltokal.
4. A Facebook itt is barátod lesz, a követőid olvasni fogják a könyvajánlódat, sőt várják is majd.

Profit várakozás:
Hobbiként is csinálhatod, akkor rengeteg ingyen könyved lesz. A legtöbb pénzt a rendezvények szervezéséből keresheted, évi 4-et leszervezel, és máris lesz miből további bevételt generálnod, például partneri szerződéssel.

Azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnere minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.

[adrotate banner=”5″]

 

 

Fotó: Libri Facebok

 

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!