Indíts vállalkozást: 132. ötlet – videoblogger portál, vlogger média

A vlogger keltető ötletemet olvasva egy újabb ötletem támadt: Indíts vállalkozást: 120. ötlet – Vlogger, videóblogger keltető. Vagyis még egy weboldal hozta meg az ötletet. A TubeNews.hu oldalon barangolva azt láttam, hogy az alapötletük jó, de ennél sokkal több mindent bele lehetne vinni az egészbe. Képzeld el, hogy neked egy online RTL Klubod van, na? Te csinálod a műsort a weboldaladon keresztül. A videobloggerek adják a videókat is, nekik is jó, hogy új követőket szerezhetnek, és persze a reklámozók is kezdenek ráérezni erre a szegmensre.

A TubeNews.hu partnerei között megtalálod a Special Effects Media-t. Ők nagyrészt a videóblogger keltető ötletemhez hasonló vállalkozást üzemeltetnek, a leghíresebb vloggereket ők menedzselik… (Nem hiába partnerei az oldalnak.)

131. vállalkozás ötlet:  videoblogger portál, vlogger média
Átlátod már az ötletet? Szóval egy olyan portál, amin videókat osztasz meg, interjúkat (ami lehetőleg videó formában legyen fenn), sztorikat, találkozókról írsz, új vloggereket mutatsz be, top listákat csinálsz… Sőt mondok jobbat. Több vloggert összehozol videókba, csinálod a műsort, kitalálsz mindenféle videósorozatot… Használd az eszed!
Mivel a vloggerek elkezdenek beszélni a te weboldaladról (főleg akkor, ha lesz közös projektetek), így a látogatókat is be fogod vonzani. 10-20 vlogger már kellő látogatottságot fog neked generálni. A videóik a Youtube-on lesznek, te csak az oldallal okosan (megosztod a videóikat…) bevonzod a látogatókat. És itt jön a lényeg! A reklámozók (nagy cégek is, mint az MTelekom, Vodafone, Coca-Cola…) már egyre többször keresik az ilyen marketing megoldásokat. Sokkal kreatívabb kampányokat tudnak vloggerekkel csinálni, és így akár több 100 000 emberhez is eljutnak nagyon rövid idő alatt.

Azt is elfelejtettem mondani, hogy az újságírók majd tőled fognak átvenni tartalmat, így még többször fog szerepelni az oldalad. Ezt az ötletet érdemes ötvözni a vlogger keltető ötlettel is.

A célod az is lehet, hogy egy nagyobb média megvegyen, és beolvassza a te weboldaladat a portfóliójába. Pl. Index.hu, Origo.hu, vagy 24.hu

Célpiac: vloggerek, ők adják a műsort (saját youtube csatornájukon), a reklámozók pedig hozzák a pénzt
Konkurencia: Tubenews.hu
Megvalósítás, üzlet:
1. WordPress weboldalmotor elég egy ilyen portál üzemeltetéséhez. Kommentelési lehetőséget is könnyen be tudod állítani.
2. Beszélgess a vloggerekkel, tervezz meg néhány műsorötletet. Pl. Több vloggerrel adott témát feldolgoztok, egyik kérdez a másiktól, csináljatok videósorozatokat….. legyél kreatív
3. Amikor már napi 1000 látogatód lesz, máris tudsz foglalkozni a reklámozókkal. Vedd fel a kapcsolatot a nagy cégek PR-osaival, marketingeseivel. Hidd el a Youtube szóra egyből felfigyelnek. Próbálkozz!
4. Figyelj oda, hogy ne legyen teletömve az oldalad reklámokkal, és a vloggerek videóiban is elosztva, nem túl tolakodva legyenek benne.
5. Jah és fedezz fel új vlogger tehetségeket, abban még nagyobb pénz van.

Profit várakozás:
Egy-egy reklámozótól elkérhetsz egy videó szponzorálására 80-100 000 forintot, míg egy egész videósorozat szponzorálásra (több vlogger szerepel benne) akár 200-300 ezer forintot is!

[adrotate banner=”5″]

 

Fotó: TubeNews.hu

 

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

A digitális világban folyamatosan újabb trendek ütik fel a fejüket, amiket nehéz lekövetni és persze nem is mindig szükséges, de nem árt néha kísérletezgetni. Ezzel a küldetéssel nem azt mondjuk, hogy cseréld le teljesen a weboldalad dizájnját, apróbb módosításokkal is konverziónövekedést tudsz elérni. Például a Minner is 2018 óta apróbb módosításokat alkalmaz. Adunk pár támpontot, hogy milyen változtatásokat érdemes eszközölni:

 • Konverzióra optimalizált oldalak, a főoldal kivételével minden aloldalon csak egy CTA (call-to-action) lehetőség van, pl. vásárlás gomb, kosár, email-cím űrlap, kapcsolatfelvétel, stb.
 • Nagy, lapozható borítóképek (sliderek) a főoldalon.
 • Piktogramok, jelölések, tanúsítványok: segítik az információ feldolgozását, a látogató több ideig böngészik az oldalon.
 • A folyószöveg legalább 15-ös, de inkább 16-os betűméretű. A cím vagy kiemelt szöveg ennél nagyobb.
 • Színátmenetes háttér két színnel, lehetőleg a márkád színeinek kombinációjával.
 • Ha pedig a promóciós oldalad kinézetét frissítenéd, a Themeforest oldalon rengeteg sablon közül választhatsz.

Még több ehhez hasonló tippet, ötletet olvashatsz az alábbi cikkekben:

Milliárdos forgalmuk van. Mit csinálnak online?

Ideje redizájnolni a weboldalad. Akár WordPress oldalad van, akár más

MinnerInstant

Áprilisban, a Digitális Ninja hetek alatt számtalan nagyszerű szoftvert mutattunk be, amelyek segítenek új szintre emelni a digitalizációt a cégeden belül. Egyik leghasznosabb közülük a LastPass, egy online jelszószéf szoftver, amit nem csak a vállalkozásodban használhatsz, hanem magánszemélyként is. Az elfelejtett jelszó dühítő, és még hátráltat is, éves szinten akár órákat vehet el tőled az új jelszó igénylésének folyamata. Ne engedd, hogy ilyen apróságok visszafogják a hatékonyságod! Ha bizalmatlan lennél, ne adj meg érzékeny információt (pl. bankkártyaadat), de általános belépésekhez nyugodtan használhatod.

Ebben a cikkben segítünk, hogyan tudod beállítani: Az összes jelszavad egy helyen, biztonságos jelszószéfben – LastPass használata

MinnerInstant

Azt a célt tűztük ki, hogy minden egyes nap adunk egy olyan rövid üzleti tippet, melynek alkalmazásával hozzájárulhatsz céged fejlődéséhez, miközben kiadásaidat csökkentheted, a bevételeidet pedig növelheted. És hogy miért érdemes naponta 1 százalékot fejlődnöd? Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás, de az alábbi ábra is remekül szemlélteti, mekkora különbséget jelenthet, ha minden nap csak 1 százalékkal jobban, és nem pedig gyengébben teljesítesz:

Napi 1% – Forrás: jamesclear.com

0. küldetés: Teljesíts annyi küldetést, amennyit csak tudsz!

Folyamatosan készülünk új anyagokkal, garantáltan minden munkanapra jutni fog egy challange, ami csak arra vár, hogy a saját bizniszedben élesítsd! Nem probléma, ha egy adott küldetést valamilyen oknál fogva nem tudsz teljesíteni, vagy éppen kimarad. A lényeg: találj vissza erre az oldalra, vagy görgess lejjebb, keress olyan célt, amelyet teljesíteni tudsz. Ez nem csak a vállalkozásodnak lesz jövedelmező, de téged is motiválni fog. A megvalósított ötleteket, valamint ezek eredményeit dokumentáld, és küldd el nekünk az info@minner.hu email-címre. A legjobb, legötletesebb megvalósításokról ugyanis beszámolunk majd az olvasóknak, így lehet, hogy a következő esettanulmány már a Te cégedről fog szólni!

Hol fogod megtalálni?

A küldetések a Minner Instant-ban jelennek meg, az összes feladatot a minner.hu/kuldetes oldalon éred el. Hajrá!

MinnerInstant

Tavaly csődöt jelentett, több milliárdos tartozás, dühös partnerek, vevők, sőt emiatt még egy Minneres üzleti ötlet is született (lásd itt).

Hogy áll most?

 • Túl élte a csődöt
 • Csak a fele tartozást kell kifizetnie a hitelezők, partnerek felé.
 • A látogatottsága a tizedére csökkent, korábban havi 750-900 000 -szer nyitották meg a felhasználók a Bónuszbrigád oldalát, ma már csak alig havi 75 000-szer. Egy kisebb kuponos oldallá zsugorodott.
 • Szerződés kötött olyan platformokkal, mint a jegy.hu, hogy feltöltsék ajánlatokkal az oldalt.
 • A Facebookon már tiltják a kommentelési lehetőséget. Láthatóan sokan dühösek még (joggal).

A BónuszBrigád üzleti modellje alapjaiban hibás, ami egy következő hasonló esetet hozhat. Lényegében nem kezelik külön partnerek pénzét. Pedig egyébként még adózás szempontból is jobban tennék, ha letétként kezelnék.

Ugye! Érdemes elolvasni a cikket, ötletet! Piaci rés lett a hazai kuponos oldalak piacán. Te indítod a következőt? Üzleti ötlet…

MinnerInstant

Már 7 éves a Minner, és most is még egy újabb szintre került az oldal. Ebben a szegmensben a leglátogatottabb hazai oldal, így kell is villantani, diktálni a trendet. Ezt egyébként nem nagyon mondja el itthon senki a vállalkozóknak, de valóban nincs olyan, hogy a vállalkozásod kész van (Minneren írunk erről természetesen).

Folyamatosan újítani kell, akár az üzleti modellt, akár új terméket létrehozni, akár más területen. Én egy olyan média oldalt üzemeltetek, amihez hasonló még nem volt itthon, sőt ennyire nem foglalkoztak azzal, hogy például mi is legyen a menüben, hogyan is olvasnak a felhasználók, mi a rutinjuk. Nincs előttem minta, de talán ez jó is, mert nincs mi bekorlátozzon.

Sokan szokták kérdezni, hogy: “Milán, mi a lelkesedésed titka, hogy tudod már több éve ugyanazzal a lendülettel csinálni a vállalkozásodat?” – A válasz több is lehet, és nem lennék én, ha nem csak annyival intézem el a választ, hogy szeretem, amit csinálok. Főleg, mert azért vannak pillanatok, amikor… …. …
A válasz: pont az ilyen kis újítások, akkora lendületet adnak nekem, az oldalnak, és most már a munkatársaknak is, ami azonnal átvált lelkesedéssé.

Most éppen egy új menüpontot helyeztünk el az oldalra, aminek röviden ezt a nevet adtuk: Hol tartok Igen, ezzel az olvasó a vállalkozása életciklusa alapján tud a cikkeink közül szemezgetni. Új aloldalakat hoztunk létre. Majdhogynem egy újragondolt tartalomjegyzék. És, hogy a legjobb élmény legyen a Minneren lenni, mindezt megfelelő dizájnnal tálaljuk.

Az új aloldalakat elneveztük:


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek