Instant: A katások 2 pontja. Ennyi változásra lenne szükség

Dátum

Megosztás

A hétfői hidegzuhany nem véletlen. Valóban erősre sikerült a KATA törvénymódosítás. Azt mindenki aláírja, elfogadja, hogy igazi ajándék volt eddig a KATA adózás, nagyon kedvező és sok pénz maradt az embereknél. Azt is mindenki érzi, hogy ilyen rossz gazdasági helyzetben több forinttal kell hozzájárulni a hazai gazdasághoz, államkasszához. De ez picit túlzás. Nos morcosan konstatáltam, hogy tegnap a tüntetésen nem tudtak összehozni olyan érveket, amivel igazán el lehet indítani egy kommunikációt.

Lássuk mi az, amin csiszolni kellene a törvénymódosítást:

  1. A szeptemberi 1-i határidő túl szűk, január 1-ig érdemes lenne eltolni.
    Magyarázat: A szerződéseket nehéz módosítani, hiszen azok még a KATA adózás alatti feltételekkel születtek. 1,5 hónap kevés arra, hogy minden KATA bevétel beérkezzen. Áremelésre is kényszerülhet a KATA adózó, ami infláció felhajtó erővel bír, továbbá ügyfélvesztést is elszenved az adózó, tehát nehezen tartja meg az életszínvonalát ebben a recessziós gazdasági környezetben. Adminisztrációban is szűk a 1,5 hónap, sokan fognak ebből a határidőből kiesni.
  2. Fizetnének többet a B2B adózók, ha maradhatnának a KATA-ban (akár sávos rendszerben is).
    Magyarázat: Ezt a BKIK kérdőívét olvasva, kitöltve is sokan jelezték, hogy teljesen jogos. Ezzel megmaradna a könnyű adózási mód, de a már korábban is alkalmazott 3 milliós határhoz hasonló megoldással elejét lehet venni a bújtatott munkaviszonyoknak.

Miért fontos ez? Rengeteg B2B adózó van, több mint 200 000 embert érint a 450 000 katásból kalkulációnk alapján. 769 KATA-s vállalkozó szavazott a zárt üzleti csoportunkban.

Oszd meg, hogy minél több emberhez eljusson! Ha kibővítenéd írd le nekünk és megnézzük mit lehetne még.

Mi módosult? Olvasd el a hétfői összefoglalónkat itt: Instant: KATA törvényjavaslat szeptember 1-i hatálybalépéssel. Vége a B2B -s KATAzásnak?

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!