Itt az újabb őrült ötlet, állójegye a repülőn

Állójegyeket szeretne árulni a kínai Spring Airlines. A légitársaság már elindította az engedélyezési procedúrát, de még valószínűleg erre várni kell, mivel a biztonsági előírásoknak is meg kell majd, hogy feleljen. A repülőgépeken az állójegyek olcsóbbak lesznek, mint az ülőjegyek.

A cég azzal került a köztudatba, illetve tudta növelni bevételeit és utaslétszámát, hogy Kínában többször is 2 dollár alatt árulta a repülőjegyeit (volt olyan eset is, hogy 1,6 dollárért, azaz 432 forintért árult egy-egy jegyet.). Az új ötletével újra el szeretné érni, hogy alacsony árakkal kedvezzen mindenkinek. A cég felveszi a kapcsolatot a repülőgép gyártókkal is, és megtervezik a szükséges átalakításokat. A Ryanairnek is volt már hasonló ötlete, de ők nem valósították végül meg.

Már többször is írtunk a légitársaságokról, olvasd el ezeket a cikkeket:
Olcsóbb lesz a repülőjegy? A nyaralás?
Csak úgy szárnyalnak a légitársaságok részvényei

Forrás: marketwatch
Fotó: wikipedia.org

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)