Jó biznisz a könyvpiac?

A GKI Digital 2014. novemberi kutatásából kiderül, hogy nyomtatott könyvpiacon az évek óta tartó csökkenés ellenére a felnőtt lakosság egynegyede aktív könyvvásárló, átlagban 4 könyvet vásárolnak egy évben. Ez azt is jelenti, hogy 2 milliós piacról beszélünk.

Az alábbi ábrán is jól látszik, hogy még a karácsonyi szezon előtt is sokan vásárolnak 4, vagy annál több könyvet (46%-a a megkérdezetteknek). A karácsonyt is beleszámítva persze a statisztika máris feljebb módosulna.

Könyvvásárlási statisztika, infografika - GKI Digital
Könyvvásárlási statisztika, infografika – GKI Digital

Az alábbi ábra adataiban semmi meglepő nincs. Az viszont számomra meggyőző a könyvpiaccal szemben, hogy a főiskolát, egyetemet végzettek 51%-a vesz könyvet.

Könyvpiac statisztika végzettség szerint - GKI Digital
Könyvpiac statisztika végzettség szerint – GKI Digital

 

Egy másik kutatásukból pedig az derül ki, hogy karácsonykor az 5. legnépszerűbb ajándék ötlet a könyv.

Ezeket a statisztikát azért is mutattam meg, mert szorosan kapcsolódnak több vállalkozás ötlethez is, de legfőképpen ehhez: 6. ötlet: Könyvírás felturbózva
Gyakorlati példánk is tartozik hozzáÍgy kereshetsz egy év alatt 124 millió forintot csak könyvekkel!


Ha még csak tervezed a vállalkozásodat - Vállalkozás indítás minikurzus 6900 Ft-ért
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 500-an a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozási ötlet megvalósítási tréning
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról, weboldalakról és mindenről, amire szükséged lesz! 29 000 Ft Kattints ide!

 

Forrás: GKI Digital

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!