Jó biznisz a könyvpiac?

A GKI Digital 2014. novemberi kutatásából kiderül, hogy nyomtatott könyvpiacon az évek óta tartó csökkenés ellenére a felnőtt lakosság egynegyede aktív könyvvásárló, átlagban 4 könyvet vásárolnak egy évben. Ez azt is jelenti, hogy 2 milliós piacról beszélünk.

Az alábbi ábrán is jól látszik, hogy még a karácsonyi szezon előtt is sokan vásárolnak 4, vagy annál több könyvet (46%-a a megkérdezetteknek). A karácsonyt is beleszámítva persze a statisztika máris feljebb módosulna.

Könyvvásárlási statisztika, infografika - GKI Digital
Könyvvásárlási statisztika, infografika – GKI Digital

Az alábbi ábra adataiban semmi meglepő nincs. Az viszont számomra meggyőző a könyvpiaccal szemben, hogy a főiskolát, egyetemet végzettek 51%-a vesz könyvet.

Könyvpiac statisztika végzettség szerint - GKI Digital
Könyvpiac statisztika végzettség szerint – GKI Digital

 

Egy másik kutatásukból pedig az derül ki, hogy karácsonykor az 5. legnépszerűbb ajándék ötlet a könyv.

Ezeket a statisztikát azért is mutattam meg, mert szorosan kapcsolódnak több vállalkozás ötlethez is, de legfőképpen ehhez: 6. ötlet: Könyvírás felturbózva
Gyakorlati példánk is tartozik hozzáÍgy kereshetsz egy év alatt 124 millió forintot csak könyvekkel!


Ha még csak tervezed a vállalkozásodat - Vállalkozás indítás minikurzus 6900 Ft-ért
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 500-an a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozási ötlet megvalósítási tréning
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról, weboldalakról és mindenről, amire szükséged lesz! 29 000 Ft Kattints ide!

 

Forrás: GKI Digital