Jó hír azoknak, akik tőzsdei összeomlásban bíznak

A részvénypiacok egyre feljebb kúsznak, rekordokat döntenek, tehát egy kis korrekció, árfolyam esés benne van a pakliban. Magának a tőzsdeösszeomlásnak kevés az esélye, a fundamentumok nagyon jók. Persze hiába egy jó gazdasági kilátás, ha közben a befektetők nagy tőkeáttétellel kereskednek, és egy kisebb korrekciónál is zárniuk kell a pozícióikat, mert nem tudják teljesíteni a letéti felhívásokat. Ez okozhatja akár egy nagyobb tőzsdei krachot is. Semmi ok a pánikra, olvasd tovább!

A fenti ábrán azt láthatjuk, hogy az utóbbi időben folyamatosan nőtt a tőkeáttételes kereskedők száma, a piacra ömlött a pénz. Ha elindulna egy nagyobb korrekció, sajnos egy lavinát indítana el. Ez főleg azoknak a mankója, akik várják, hogy essenek a részvények, mert akkor gyors profitot szerezhetnek (árfolyam esésre spekulálnak).

Viszont ennek cáfolata egy régebbi cikkünkben betett ábra,  ezen az látszik, hogy 99 milliárd dollár tőkét vontak ki év/év alapon az S&P500 indexben szereplő részvényekből, főleg európai részvényekbe fektettek. (Kép alatt a konklúzió)

99 milliárd dollárt vontak ki az amerikai részvényekből - BAML
99 milliárd dollárt vontak ki az amerikai részvényekből – BAML

Egymásnak egyrészt ellentétes információkat is kaptunk, viszont nézzünk az ábrák mögé:

  1. Attól, hogy tőkét kivontak (tőkeáttétel nélkülit), még a többi szereplő felvehetett tőkeáttételes pozíciót (ez látszik a legfelső ábrán)
  2. Miután a FED kamatot emel, a piaci szereplők elkezdik leépíteni a tőkeáttételes pozícióikat, új alternatívákat keresnek a tőkéjük fialtatására.
  3. Ezzel a FED elérheti azt, hogy egy korrekció esetén se történjen drasztikus kényszer pozíció zárások. Tehát csak azok fognak eladni, akik el is akarnak.
  4. Ezeket érdemes figyelni, és egy nagyobb esés még segíthet is nekünk a spekulációban. A Minner tőzsde rovatában is van olyan részvény, aminél esésre spekulálunk, tavaly a nagy emelkedések idején is tudunk profitálni abból.

Forrás: BAML, dshort.com

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!