Jobban megy a gyorséttermeknek, mint gondolnád. Ezt figyeld!

Itthon is sokan utálják a McDonald’s-ot, mégis sokan mennek az éttermekbe, és délben szinte leülni is alig lehet. Amerikában még nagyobb kultúrája van a gyorséttermeknek, persze jönnek át hírek, legendák, hoaxok, hogy csak a feketék járnak, meg a szegényebb réteg jár Mekibe… Úgy tűnik, hogy eléggé hoaxok lehetnek ezek. A QSR Magazine összegyűjtötte a legnagyobb éves (2014) bevételű (made in America ) gyorséttermeket és rangsorolta őket. Ebből a BusinessInsider készített egy igényes ábrát. A feltüntetett összegek milliárd dollárt jelölnek (billion = milliárd).

És kit látunk az első helyen? A McDonald’s-ot. Elég toronymagasan, majdnem háromszor annyi bevétele van, mint a második helyen álló Starbucksnak. Az utóbb említett cég nem véletlen kúszott fel a 2. helyre, naponta nyílik egy-egy új Starbucks, és a szendvicsekre, egészséges ételekre is rástartol, így komoly vetélytársa a Mekinek. Erről itt írtam: A Starbucks veszi át a McDonald’s helyét, vagyis piacát? De, jó értélemben!

bi-graphics-the-top-20-most-successful-fast-food-chains-in-america

 

Fotó: pointnshoot/Flickr

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!