Jobban megy a gyorséttermeknek, mint gondolnád. Ezt figyeld!

Itthon is sokan utálják a McDonald’s-ot, mégis sokan mennek az éttermekbe, és délben szinte leülni is alig lehet. Amerikában még nagyobb kultúrája van a gyorséttermeknek, persze jönnek át hírek, legendák, hoaxok, hogy csak a feketék járnak, meg a szegényebb réteg jár Mekibe… Úgy tűnik, hogy eléggé hoaxok lehetnek ezek. A QSR Magazine összegyűjtötte a legnagyobb éves (2014) bevételű (made in America ) gyorséttermeket és rangsorolta őket. Ebből a BusinessInsider készített egy igényes ábrát. A feltüntetett összegek milliárd dollárt jelölnek (billion = milliárd).

És kit látunk az első helyen? A McDonald’s-ot. Elég toronymagasan, majdnem háromszor annyi bevétele van, mint a második helyen álló Starbucksnak. Az utóbb említett cég nem véletlen kúszott fel a 2. helyre, naponta nyílik egy-egy új Starbucks, és a szendvicsekre, egészséges ételekre is rástartol, így komoly vetélytársa a Mekinek. Erről itt írtam: A Starbucks veszi át a McDonald’s helyét, vagyis piacát? De, jó értélemben!

bi-graphics-the-top-20-most-successful-fast-food-chains-in-america

 

Fotó: pointnshoot/Flickr

 

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!