Jönnek az új autópiaci szereplők? Elio Motors, a háromkerekű kisautó

A Tesla is hamar berobbant a köztudatba, és most láthatjuk, hogy minden techonlógia adott ahhoz, hogy további új szereplők jelenjenek meg. Ennek egyik elősegítője a közösségi finanszírozó oldalak. Ehhez viszont nem elég a legtöbbször emlegetett Kickstarter, vagy az Indiegogo, mivel mégis autóról van szó. Az Elio Motors a startengine.com-on indította el közösségi kampányát, ahol te nem a terméket veszed meg, hanem részvénycsomagot kapsz a cégből. Így tudják beindítani a gyártást, és neked is jobb, mivel később a profitból, esetleges részvénykibocsátásból nagyobbat profitálhatsz.

Az Elio Motors alapítója Paul Elio egy olcsó, háromkerekű kétszemélyes kisautót tervezett. Az autó ára 6800 dollár körül lesz, ami közel 1/3-a a más márkák autóihoz képest. A kampányuk sikerült is, és így 25 millió dollárt vontak be, csak a közösségi kampányukkal. A cég 1500 új munkahelyet hoz létre az elkövetkező években, hála a befektetőknek, és további 1500 beszállítóval fognak szerződni, neki is munkát adni.

A közösségi finanszírozó kampányuk abból volt speciális, hogy részvénycsomagokat lehetett venni, és nem magát az autót, a terméket. Ehhez hasonló weboldalról még fogok írni a Minner.hu-n. Ez is egy lehetőség egy startup beindítására.

Az autóról pedig itt egy videó

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!