Karácsonyra 50 dolláros tablettel robban be az Amazon

Eddig a legolcsóbb Amazon tablet 99 dollár volt. Most ennél még jobb ajánlattal áll elő karácsonyra az Amazon. Felvetődik bennem a kérdés, hogy mi lesz a tabletekkel? Lassan a nyomtatók szintjére jut? Vagyis hozzád dobják szinte ponton pénzért, hogy valami ráépülő dolgot (nyomtató esetében patront) vegyél meg. Amazon esetében ez a könyveket is jelenti, illetve hirdetések futnak a tableteken. Van értelme ezen a piacon?

A globális táblapc forgalom csökkent, mivel ritkában cserélik az emberek, és persze a nagyobb kijelzőjű telefonok megjelenése is hatott a forgalom csökkenésére. Én sem használom annyiszor a Nexus tabletemet, mióta megvan a nagyobb kijelzőjű LG telefonom. És ezzel többen vannak így. Persze az olcsó gyártást kiszervezéssel oldja meg. Nem meglepő, hogy ilyen olcsó tabletet ők fogják gyártani: Shanghai Huaqin Telecom Technology és a Taiwan’s Compal Communications. 50 dollárért végül is egy tablet? Ez forintban közel 15 000 Ft, végül is…

Az Amazon számomra mindig is furcsa volt, nem fizet osztalékot, bár miből is, alig van profitja. Az árfolyama mégis egekben? Sőt, még én is emelkedésre vártam az egy évvel ezelőtti cikkemben (46%-ot emelkedett azóta). Ennyire idióta, (balek) lennék, hogy egy veszteséges cég részvényét vásárolom. Szeretem a stabil cégeket, tudod amik osztalékot fizetnek, jó a kilátásaik, növekedési potenciál… Viszont itt van az Amazon, ami lehetséges, hogy épp hogy veszteséges (néha profitja is van), de a várakozások hajtják az árfolyamot.

Mi várható?

  1. Ha elkezd profitot termelni, félő az, hogy az eddigi befektetők kiszállnak, a várakizások teljesültek, profit realizálás történik.
  2. Annyira elhúzzák, hogy tovább tolódik a nagyobb profit bevétel.
  3. Elkezd osztalékot fizetni, az árfolyam ellaposodik.

Nagyobb az esély arra, hogy a várakozások teljesülésekor az árfolyam beszakad. Én túlértékelt részvények tartom a jelenlegi szinten. Nagy cég, meg minden, de a véleményem az, hogy ilyen áron már nem érdemes vásárolni. Persze a short, vagyis az árfolyam esésre spekuláció is veszélyes ennél a részvénynél. A tippem tehát, maradj távol ettől a részvénytől.

Amazon részvény elemzés - finviz.com
Amazon részvény elemzés – finviz.com

 

 

Forrás: WSJ

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!