Hallottál már a tömegek bölcsességéről? Vagy kollektív intelligenciának is hívják. A lényege az, hogy közösen együttműködve, vagyis a tömeg közösen sokkal jobb teljesítményt tud nyújtani, vagy például egy problémát megoldani. Ilyen például az alábbi feladvány is. Ha több száz, vagy közel 1000 tipp érkezik arra, hogy a pohárban mennyi kávészem van, akkor azok átlaga szinte pontos eredményt ad. Ennek járunk utána. Tippelj a videónál , mert kávét is lehet nyerni, de maga a projekt miatt is érdemes. A videó alatt folytatom.

Tippelj!

Kattints videónál a Facebook logóra!

(Akár a Minner Instagramján, akár a Facebookon kommentelsz a tippek figyelve és rögzítve lesznek)

Miért van ez a kis játék

Éppen a tömegek bölcsességét alkalmazzuk a Cégkirakó projektben. Aminek az a lényege, hogy közösen kitalálunk egy vállalkozást. 1,5 hónapon keresztül ötletelünk, piackutatunk, szavazunk, vitázunk és döntünk. Nemcsak a közösség összekovácsolása a cél, hanem bizony megnézzük nagyobban, hogy is működik ez a kollektív intelligencia. Kattints ide és vegyél részt te is a Cégkirakóban! Bármikor csatlakozhatsz!

Kávés játék és az eredmény

Pontosan kitalálták az emberek

A tippek átlagát vettük. A Minner.hu Facebook, Instagram oldalán, és a Minner Extra zárt FB csoportban is folyt a tippadás. 245 tipp érkezett és a videót FB-on és Instagramon összesen 25 000-szer megnézték.

A tippek átlaga 586,73 – a megfejetés 587 kávészem volt a pohárban. (bár igaz, én is találtam bent egy töröttet a számolásnál 🙂

Érdekességek: A tippek átlaga 180-200 tippnél állt be 580 és 590 közé, addig főleg 600 volt az átlag. Ami érdekes volt, hogy a különböző helyeken különböző átlagos születtek, megfigyelhető volt, hogy a korábbi kommentek befolyásolták a későbbi résztvevőket, tippelőket. Ha magas számok voltak ők is magasabbat írtak, ha alacsonyabbak, akkor alacsonyabbat. Ketten voltak, akik 1-1 kávészemre voltak a megfejtéstől, mindketten 588-at tippeltek.

A kávét pedig a Minner szponzoránál a Kávégépszalon.hu -nál szerzem be. Akik kávégép-bérléssel és kávéforgalmazással foglalkoznak.

Ne csak olvasd, hallgasd is Minnert!
11 érdekes, üzleti, vállalkozásokkal kapcsolatos podcast, hanganyag vár rád! És még bővülni fog! Kattints ide!