Mennyi kávészem van a pohárban? A megfejtések átlagából közel pontos eredményt kapunk

Hallottál már a tömegek bölcsességéről? Vagy kollektív intelligenciának is hívják. A lényege az, hogy közösen együttműködve, vagyis a tömeg közösen sokkal jobb teljesítményt tud nyújtani, vagy például egy problémát megoldani. Ilyen például az alábbi feladvány is. Ha több száz, vagy közel 1000 tipp érkezik arra, hogy a pohárban mennyi kávészem van, akkor azok átlaga szinte pontos eredményt ad. Ennek járunk utána. Tippelj a videónál , mert kávét is lehet nyerni, de maga a projekt miatt is érdemes. A videó alatt folytatom.

Tippelj!

Kattints videónál a Facebook logóra!

(Akár a Minner Instagramján, akár a Facebookon kommentelsz a tippek figyelve és rögzítve lesznek)

Miért van ez a kis játék

Éppen a tömegek bölcsességét alkalmazzuk a Cégkirakó projektben. Aminek az a lényege, hogy közösen kitalálunk egy vállalkozást. 1,5 hónapon keresztül ötletelünk, piackutatunk, szavazunk, vitázunk és döntünk. Nemcsak a közösség összekovácsolása a cél, hanem bizony megnézzük nagyobban, hogy is működik ez a kollektív intelligencia. Kattints ide és vegyél részt te is a Cégkirakóban! Bármikor csatlakozhatsz!

Kávés játék és az eredmény

Pontosan kitalálták az emberek

A tippek átlagát vettük. A Minner.hu Facebook, Instagram oldalán, és a Minner Extra zárt FB csoportban is folyt a tippadás. 245 tipp érkezett és a videót FB-on és Instagramon összesen 25 000-szer megnézték.

A tippek átlaga 586,73 – a megfejetés 587 kávészem volt a pohárban. (bár igaz, én is találtam bent egy töröttet a számolásnál 🙂

Érdekességek: A tippek átlaga 180-200 tippnél állt be 580 és 590 közé, addig főleg 600 volt az átlag. Ami érdekes volt, hogy a különböző helyeken különböző átlagos születtek, megfigyelhető volt, hogy a korábbi kommentek befolyásolták a későbbi résztvevőket, tippelőket. Ha magas számok voltak ők is magasabbat írtak, ha alacsonyabbak, akkor alacsonyabbat. Ketten voltak, akik 1-1 kávészemre voltak a megfejtéstől, mindketten 588-at tippeltek.

A kávét pedig a Minner szponzoránál a Kávégépszalon.hu -nál szerzem be. Akik kávégép-bérléssel és kávéforgalmazással foglalkoznak.

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!