Keresztbe tesz az egyik Minneres vállalkozás ötletnek a Google?

A Google keresőjében az első 10 találat közé kerülni minden vállalkozás álma. Az emberek sokszor nem csak egy-egy szót írnak be a keresőbe, hanem szószerkezeteket is, sőt teljes mondatot. Így a “Hogyan csináljam ….” típusú weboldalak, cikkek, blog bejegyzések a google-ben előrébb kerültek. Sokan rá is repültek erre (üzleti alapon), és ilyen tartalmakat gyártottakat, persze teljesen élvezhetetlen weboldalon tálalva, telenyomva reklámmal. A Google ennek ment elébe, és az olyan “Hogyan csináljam” típusú weboldalakat hátrébb sorolja, melyek tartalomi minősége alacsony (rövid bejegyzések…), és hemzsegnek a reklámoktól.

Ez persze hazánkba később fog megjelenni, és szerencsére nem érinti 38. ötletet. “Hogyan csináljam” weboldal, tutorial weboldal ötlet megvalósításánál fizetett szakértői véleményeket jelenítesz meg, így ebből jön a fő profit. Emiatt nem lesz tele bannerekkel a weboldalad, a tartalom is minőségi, tehát a google szeretni fogja. Persze, ha nem hallgatsz rám, akkor hátrébb fogsz kerülni a találati listában.

Olvasd el a további vállalkozás ötleteket!

 

Forrás: Hrenko.hu

 

Ez izgalmas volt! Még ilyet! Megújult a Minner főoldala!

Kattints ide és nézz rá a friss cikkekre, podcastokra, rövid üzleti tartalmakra (instant)! Csak görgess és olvass, inspirálódj! Üzletre fel! A Minner üzleti flowban tart! Tovább a Minner főoldalára!
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!