Kettészakad a HP

A Hewlett Packard a PC gyártás terén eléggé leszakadt. Az utóbbi években nem ment úgy a szekér, ahogy az régen. A mostani vezetés úgy döntött, hogy kettéválasztja az üzletágakat. A HP Inc. fogja a Pc és nyomtató gyártó üzletágat vinni, míg a Hewlett-Packard Enterprise a vállalati termékeket.

Véleményem szerint a különválás meghozhatja a várva várt sikert, mivel sok cégnél megfigyelhető ez. Legutóbb az Ebay választotta le a Paypal üzletágát. A HP célja mindenképpen az, hogy megállíts a bevételek csökkenését. A létrejövő cégek így is bele fognak tartozni a legnagyobb tech vállalatok közé, mivel árbevételük egyenként meghaladja az évi 50 milliárd dollárt.

Valószínűleg csak 2015 végéig kerül sor a szétválásra. Addig is a befektetők biztosan tetszésüket fejezik ki az ötletnek. Már 6% felett van a nyitás előtti kereskedésben a részvény árfolyama. Valószínűleg a megcélzott ár a 38 dollár lesz, felette pedig tovább folytatódik a rally.

hpq

 

Forrás: wsj, businessinsider,

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)