Kiakadtak a vásárlók az eMAG Black Friday akcióira – Hogy fogyhat el minden 1 perc alatt? Kinek van igaza?

Idén a cégek még jobban ráálltak a Black Friday akciókra. Így volt ezzel a két nagy webáruház is. Az eMag már több hete tartja lázban a vásárlókat, és mindenki a nagy kedvezményekre várt. Már előre belengetett néhány terméket, amire természetesen mindenki várt, volt itt olcsó HP laptop, vagy pl. Tefál serpenyő (utóbbira én is le akartam csapni.) Elindult 7:00-kor a vásárlás, és ami ezután történt… – (ez de jó lájkvadászosra sikerült)

Szóval az történt, hogy 1 perc alatt a legnagyobb akciókkal beharangozott termékeket elkapkodták. A Facebookon máris megjelentek az első kommentek, hogy miért fogyhatott el 20 másodperc alatt pl. az XBox, vagy 1 perc alatt a HP laptop? Néhány reakciót olvashatsz az alábbi képeken (Forrás: Emag Magyarország/Facebook), kép alatt folytatódik a cikk.

screenshot-2016-11-25_ink_li

screenshot-2016-11-25_minnerre

Kinek van igaza?

Az eMAGnak? A vásárlóknak? Igazából mindenkinek. Valljuk be, kb. minden leakciózott termékből lehetet kb. 50-100 darab. Mivel mindenki kb. 5-10 termékre volt ráállva, nem véletlen, hogy gyorsan elfogyott. Ez a Black Friday. A vásárlóknak is igaza van, hogy amit nagyon bereklámoznak, abból azért legyen több száz darab készleten. De valószínű az is csak pár percig, vagy max fél óráig lett volna elég. Rengetegen mennek fel ilyenkor ezekre az oldalakra, több tízezren vannak egy időben az oldalakon, régen még probléma is volt ezekből, leálltak a szerverek, behalt az oldal… szóval el tudod képzelni, mennyi megrendelés jön be 1 perc alatt.

Lehetne jobban is csinálni! – Marketing tipp

Nem értem az eMAG-ot, vagy a többi webáruházat, mert én egész nap fenntartanám az érdeklődést. Pl. a termékeket óránként engedném rá a tömegre. Persze ez is kockázatos, mert mi van, ha máshol elköltötte a pénzét (bár nem gondolom, mindig van tartalék), de ezzel elérhetnénk, hogy folyamatosan frissítsék az oldalunkat. Tehát óránként kerülnének ki újabb és újabb akciók, hogy a később érkezőket is ki tudjuk szolgálni. Ez csak egy gondolat, azért jobban ki kellene dolgozni. Ezt jövőre megcsináltatom egy webáruházzal 🙂 ráveszek valakit.

A Zizz.hu -n jó összefoglalót találsz a Black Friday-ről: Mi az a black friday?

Ehhez kapcsolódó tartalom:
Így tudsz jövőre milliókat keresni a Black Friday-ből! Ez tetszeni fog!!!

Kiemelt kép: eMAG/Facebook

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!