Kínában a számítógépes játékokon keresztül hatnak a születések számára

Azt már régebben is tudtuk, hogy Kínában mind a cenzúra, mind a szabályozás szigorúbb, mint máshol. Most egy érdekes rendeletet hoztak: az olyan számítógépes játékokban, ahol a karaktereknek gyermekük lehet, ott a második gyermek után a játékban is támogatást kell adniuk a játékfejlesztőknek. Kína ezzel próbál hatni a lakosokra, hogy több gyermek szülessen, hiszen az elöregedés őket is érinteni fogja.

1970-ben vezették be azt a népesség politikát, ami megfékezte a gyors népességnövekedést. Ez most kezd majd visszaütni, és az elöregedés sokkal jobban érinti Kínát, mint például Japánt.

Visszatérve a játékokra, Kína többször is már belenyúlt a játékokba, azokat cenzúrázta. Erre jó példa a Emperor Dream játék, mely kínai császárokról szólt. A játékban eredetileg benne volt, hogy a császároknak lehettek ágyasaik. A szabályozók viszont kivették belőle, hiába mondták azt a játékfejlesztők, hogy ez történelmileg is hiteles. A cenzorok arra hivatkoztak, hogy a monogámiát kell előtérbe helyezni, ott pedig nincs helye ágyasoknak.

A fenti példából jól látszik az, hogy Kínában gyorsabban reagálnak a technológiai változásokra. Az, hogy a játékba is már beépítették a második gyermek után járó támogatást, bizonyítja azt is, hogy más téren is erős lehet Kína.

Forrás: Guangzhou Duoyi Network Technology Co.,Ltd
Marketwatch,

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!