KezdőlapGazdaság és üzletKínában a számítógépes játékokon keresztül hatnak a születések számára

Kínában a számítógépes játékokon keresztül hatnak a születések számára

-

Azt már régebben is tudtuk, hogy Kínában mind a cenzúra, mind a szabályozás szigorúbb, mint máshol. Most egy érdekes rendeletet hoztak: az olyan számítógépes játékokban, ahol a karaktereknek gyermekük lehet, ott a második gyermek után a játékban is támogatást kell adniuk a játékfejlesztőknek. Kína ezzel próbál hatni a lakosokra, hogy több gyermek szülessen, hiszen az elöregedés őket is érinteni fogja.

1970-ben vezették be azt a népesség politikát, ami megfékezte a gyors népességnövekedést. Ez most kezd majd visszaütni, és az elöregedés sokkal jobban érinti Kínát, mint például Japánt.

Visszatérve a játékokra, Kína többször is már belenyúlt a játékokba, azokat cenzúrázta. Erre jó példa a Emperor Dream játék, mely kínai császárokról szólt. A játékban eredetileg benne volt, hogy a császároknak lehettek ágyasaik. A szabályozók viszont kivették belőle, hiába mondták azt a játékfejlesztők, hogy ez történelmileg is hiteles. A cenzorok arra hivatkoztak, hogy a monogámiát kell előtérbe helyezni, ott pedig nincs helye ágyasoknak.

A fenti példából jól látszik az, hogy Kínában gyorsabban reagálnak a technológiai változásokra. Az, hogy a játékba is már beépítették a második gyermek után járó támogatást, bizonyítja azt is, hogy más téren is erős lehet Kína.

Forrás: Guangzhou Duoyi Network Technology Co.,Ltd
Marketwatch,

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek