Kiterjesztett valóság másképpen, a Pokemon őrületen túl

Prynt instant fénykép
Prynt instant fénykép
A Pokemon Go sikere segített abban is, hogy többen megtudják, mi az a kiterjesztett valóság. Már több területen is elkezdtek foglalkozni a fejlesztésekkel, új megoldásokkal. Ilyen például a fényképek, vagy tárgyak megelevenedése, vagy valamilyen interaktív információ megosztása egy appon keresztül. Ez így még nem érthető, igaz? Hoztam egy videó példát, és abból garantáltan megérted, miről is beszélek!
A videó magyarázatát olvashatod itt: A mobilhoz egy olyan kiegészítőt csatlakoztatott, melynek segítségével egy applikációba lement egy videót, ahhoz társít egy képet. A képet “kinyomtatja” és később, ha az applikációval rámutat a képre, a videó megelevenedik. Érhető így? A videó alatt egy magyar példát is láthatsz! Ki ne hagyd! 

This iPhone case makes Harry Potter’s moving photos a reality.

Közzétette: Mashable – 2016. július 16.

Már volt ehhez hasonló megoldás itthon is. Pl. Vas Népe, és Zalai hírlap újságokban megjelent Audi reklám nyomtatva, és ha letöltötted a megjelölt appot, és rávitted a mobilod, akkor megjelent egy autó, vagy elindult egy videó úgy, hogy közben az újságot még láttad. Megelevenedett a lap 🙂 Erről itt a videó:


Ez is érdekelhet:

Oké, szóval van a virtuális valóság szemüveg, és van a kiterjesztett valóság szemüveg…

Fotó: Indiegogo/Prynt

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!