Legyél drogbáró legálisan 7. rész – Marihuána befektetési alap

A cikksorozat korábbi részéiben olvashattad, hogy melyik portálon lehet keresni a marihuánarészvények között, illetve azt is, hogy a Microsoft is belépett a marihuánapiacra. Nem véletlen, hogy a Minner tőzsderovatában a marihuánás cégek részvényeivel foglalkozom, mivel ez a piac éves két számjegyű növekedést tud felmutatni, és ezt részvényhozamokban meg lehet fogni. És most meg is lett könnyítve a dolgunk.

Marihuánarészvény – Nagy kockázat > Nagy nyereség

Eddig csak főleg az OTC piacon, vagyis a tőzsdén kívüli piacokon tudtunk kereskedni a marihuánarészvényekkel. Ez azért volt rossz, mert ezek főleg ún. centes részvények voltak, amik nagyon volatilisek, kockázatosak. Tehát nehéz is volt lekövetni a marihuánapiac egészének a hozamát, főleg akkor, ha rosszul választottunk részvényt. Erre jött most egy nagyon jó megoldás.

A marihuána befektetési alap

A torontói tőzsdén debütált egy olyan ETF, amiben 14 db marihuánapiacban érdekelt részvény szerepel. Az ETF-ek tőzsdén kereskedett befektetési alapok. Előnyük az, hogy rendkívül olcsók, főleg azért is, mert így nem kell egyesével megvennünk a részvényeket, hanem egy előre összeállított portfólióban megkapjuk őket. Ebben az esetben 14 részvénybe tudunk befektetni a következő ETF megvásárlásával (a legtöbb hazai brókercégnél elérjük). A marihuánás ETF neve: Horizons Medical Marijuana Life Sciences ETF (TSE: HMMJ). Az alábbi 14 részvényt tartalmazza:

 • Canopy Growth Corp. (NASDAQOTH:TWMJF): 9.95%
 • Scotts Miracle-Gro (NYSE:SMG): 9.95%
 • INSYS Therapeutics (NASDAQ:INSY): 9.95% (ezt a részvényt én is preferálom)
 • Aurora Cannabis: 9.95%
 • Aphria (NASDAQOTH:APHQF): 9.95%
 • GW Pharmaceuticals (NASDAQ:GWPH): 9.89% (szintén egy olyan részvény, ami ott van a portfóliómban)
 • Zynerba Pharmaceuticals: 8.45%
 • Cronos Group: 8.02%
 • Cannimed Therapeutics: 5.56%
 • Organigram Holdings: 5.38%
 • Supreme Pharmaceuticals: 4.70%
 • Emblem Corp.: 3.79%
 • Emerald Health Therapeutics: 2.31%
 • ICC International Cannabis: 2.10%

Természetesen óvatosan fektess be! Diverzifikálj, tehát oszd meg a kockázatodat, ne csak ebbe az ETF-be fektess! Ezt a befektetési alapot a legtöbb hazai brókercégnél meg tudod venni, és nagyon alacsony a kereskedési költséged is (mert ETF).

Friss információ 2018. 12. 14.: A cikk megírása óta a befektetési alap a duplájára is emelkedett. Most még mindig felette van, sőt éppen visszapattant a 15 dolláros (kanadai dollár) szintről, ami új alacsony kockázati beszállót jelent nekünk. Ha 15 dollár alá megy az árfolyam, akkor nem vásárolok újat.

Legális marihuána befektetési alap – Horizons Medical Marijuana Life Sciences ETF (TSE: HMMJ)

Tetszett ez a cikk? Vagy inkább más részvények után néznél? Szeretnéd begyakorolni, megtanulni a tőzsdei kereskedést? Akkor kattints ide, és tanuld meg a tőzsdézést a Minnertől. Onine tőzsde oktatás.

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!