Magyarország lemaradt a Digitális Gazdaságban

A Harvard Business Review legújabb tanulmányából kiderül, hogy hazánk nagyon le van maradva a Digitális Gazdaság terén. Ezalatt azt vizsgálták a kutatók, hogy az interneten történő vásárlás melyik országban elterjedtebb, és vizsgálták az online tranzakciókat is. A kutatók kitértek arra is, hogy ebből az ábrából le lehet vonni további következtetéseket is, tehát például hazánk lemaradása azt is jelenti, hogy egyben piaci rés is. Az elemzők szerint a következő nagy trend a mobilvásárlás lesz, de ennek technikai és kényelmi akadályai is lehetnek, az emberek még mindig többet vásárolnak számítógépen, laptopon.

Az alábbi ábrán is jól látszik, hogy hazánk nem a legjobb helyen szerepel a listán. A Watch out részben vagyunk mi, ami nem a legkedvezőbb. Azon országok között szereplünk, ahol a politikai környezet miatt kockázatos befektetni, és ez rányomja a bélyegét az online gazdaságra is. A számításban persze lehet hiba is, hiszen hazánkban a vevők előszeretettel vásárolnak úgy, hogy először megnézik a terméket online, majd bemennek az üzletben és megveszik ott. Tehát csak statisztikákból nem mindig lehet pontos következtetés levonni.

 

Digitális Gazdaság Index - Harvard Business Review
Digitális Gazdaság Index – Harvard Business Review

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!