KezdőlapGazdaság és üzletMár nem Bill Gates a leggazdagabb ember a világon - A techet...

Már nem Bill Gates a leggazdagabb ember a világon – A techet újra legyőzte a ruhaipar

-

A Forbes milliárdos listáján Bill Gates lecsúszott a második helyre, miután a Zara alapítója Amanico Ortega 79,8 milliárdjával (dollárban) az első helyre lépett. Jelenleg persze gyorsan cserélődik kettőjük között az első és második hely, mivel jelenleg pár száz millió dollár különbség van csak közöttük. A legérdekesebb az, hogy Ortega a ruhaiparból tudott ilyen nagy vagyonra szert tenni . De ez még semmi!

A Zara tulajdonosa azt is megmutatta, hogy 40 évesen is létre lehet hozni egy nagy vállalatot, és ki lehet törni rövid időn belül úgy, hogy régi milliárdos dinasztiákat hagy maga mögött. Az 1936-ban született Ortega 1976-ban tört be a ruhapiacra. Már fiatalkorában kifutófiúként dolgozott, majd lett üzletvezető, hogy később mindent megtanuljon ahhoz, hogy egy jól működő vállalatot hozzon létre.

Az Inditex textil – és ruhagyártó cégével először Spanyolországot hódította meg, majd következett Portugália, Franciaország, Anglia, aztán az egész világ. Gondolom innentől ismerős. Az Inditex részvénye (BME: ITX) részvénye az elmúlt 10 évben megötszörözte értékét. Ennek köszönheti vagyonának növekedését Amanico Ortega.

 

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek