Már nem Bill Gates a leggazdagabb ember a világon – A techet újra legyőzte a ruhaipar

A Forbes milliárdos listáján Bill Gates lecsúszott a második helyre, miután a Zara alapítója Amanico Ortega 79,8 milliárdjával (dollárban) az első helyre lépett. Jelenleg persze gyorsan cserélődik kettőjük között az első és második hely, mivel jelenleg pár száz millió dollár különbség van csak közöttük. A legérdekesebb az, hogy Ortega a ruhaiparból tudott ilyen nagy vagyonra szert tenni . De ez még semmi!

A Zara tulajdonosa azt is megmutatta, hogy 40 évesen is létre lehet hozni egy nagy vállalatot, és ki lehet törni rövid időn belül úgy, hogy régi milliárdos dinasztiákat hagy maga mögött. Az 1936-ban született Ortega 1976-ban tört be a ruhapiacra. Már fiatalkorában kifutófiúként dolgozott, majd lett üzletvezető, hogy később mindent megtanuljon ahhoz, hogy egy jól működő vállalatot hozzon létre.

Az Inditex textil – és ruhagyártó cégével először Spanyolországot hódította meg, majd következett Portugália, Franciaország, Anglia, aztán az egész világ. Gondolom innentől ismerős. Az Inditex részvénye (BME: ITX) részvénye az elmúlt 10 évben megötszörözte értékét. Ennek köszönheti vagyonának növekedését Amanico Ortega.

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!