Már pókerben is győzött a gép (MI) az ember ellen

A Carnegie Mellon Egyetemen fejlesztett mesterséges intelligenciával felvértezett gép már többször próbálta legyőzni a hús-vér pókereseket (No-limit texas hold’emben). Viszont a profi pókeresek eddig le tudták győzni a gépet (2 évvel ezelőtt). Idén viszont a már frissített verziójú MI-val szálltak ringbe a játékosok, akiket 120 000 leosztás alatt 1,7 millió dollárral múlt felül a gép. Hogyan tudott nyerni? Mi lesz ezután a pókerrel?

A Libratus névre keresztelt MI a következő játékosokkal állt ki (20 napig pókereztek): Daniel McAulay, Dong Kim, Jason Les és Jimmy Chou. A megmérettetés után a két tudós (Tuomas Sandholm, Noam Brown) elárulta, hogy mik voltak a fő szempontok a frissített verzióban.  A játék elején több stratégiát is felvázol a gép, hogy mit követhet. A frissített verzióban már jobban számításba tudta venni az ellenfelek hibáit és e szerint alakítani a stratégiáját. Továbbá felismerte a gép, ha az ellenfelek kiismerték a valamelyik gyenge pontját, és másnap már azzal nem tudták megfogni.

Kérdés az, hogy a nyeremény a tudósok kasszáját gazdagította? Valószínűleg igen. Lesz pénz a további fejlesztésekre.

Mi lesz ezután? Mi lesz a pókerrel?

Azért annyira nem kell betojni. 120 000 leosztás alatt többször is alulmaradt a gép. Még több ilyen megmérettetés kell, hogy teljesen kijelenthessük, hogy a gépek bármikor legyőzik az embert. A póker szerencsére olyan játék, ahol sok a tökéletlen információ. Több helyen olvastam, hogy sokan már az online pókertermek esetében többször is feltételezték, hogy valamilyen robot ellen játszanak. A fenti eredmény után ők valószínűleg még biztosabbak ebben. Bár részben mérföldkő volt ez az eredmény, de 5-10 év, mire eljutunk oda, hogy a gép sokkal jobb lesz. Bár belegondolva, most profibb játékosok ellen állt ki, a kis halakat jól megkopasztotta volna.

Gyere pókerezni hús-vér emberek közé! Én a Lurdy Póker Center pókerversenyeit és cashgame asztalait választom. Tudtad, hogy mindennap van pókerverseny a Lurdy Pókerben?
Kattints ide, itt látod a versenynaptárukat. A 4-7 ezer forintos versenyek nagyon jók szoktak lenni. A 10 ezer feletti versenyeket még kóstolgatom.

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!