vasárnap, január 17, 2021

Még mindig káosz van az Egyesült Királyságban a választások előtt

Már csak 2 hét van hátra, és választások lesznek az Egyesült Királyságban. Nem lehet még tudni, ki lesz a befutó. Több helyen is olvastam, hogy vita van a “West Lothian” kérdés körül. Ez arról szól, hogy a csak angliai kérdésekben a skótok beleszólása ne legyen olyan nagy. Azoknál a tövényeknél melyek csak Angliát érintik, arról külön szavazzanak az angliai képviselők. Ez azért is téma most, mert nem is olyan régen a skótok el akartak szakadni az Egyesült Királyságtól, de végül a népszavazáson elhasalt ez a kezdeményezés. 

Az elmúlt félévben a GBPUSD devizapárra főként a dollár erősödés hatott, így 1,5185 dolláron zárt péntek este az árfolyam. A választások kimenetele miatt a volatilitás megnőtt a devizapárnál. Elemzők szerint 1,46-ig is le mehet az árfolyam a választásokig. Én azt mondom 1,5 alatt inkább esésre (font gyengülés), míg 1,5 felett inkább emelkedésre (font erősödés) számíthatunk. Aki szeret kockáztatni, neki most ez jó lehetőség lehet egy kis profit szerzésére.

GBPUSD árfolyam elemzés - finviz.com
GBPUSD árfolyam elemzés – finviz.com

Fotó: wikipedia

Ehhez kapcsolódik ez a cikkünk is: Profitálj a londoni magyarokból

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek