KezdőlapGazdaság és üzletMegéri Youtuberként ügynökséggel dolgozni?

Megéri Youtuberként ügynökséggel dolgozni?

-

Keveset tudunk egy-egy videós bevételéről – persze becslések vannak. Na, de te se árulnád el a nézőidnek, hogy mennyit keresel… Sokan eljutnak odáig a Youtubeon, hogy néhány videójukat több 10 000 ember nézi meg…, viszont a reklámozók szerzése nem olyan könnyű. Érdemes a vloggereknek ügynökséggel/partnercéggel dolgozni?

Hogyan lehet pénzt keresni a Youtubeon?

Kapcsold be a bevételszerzést! Bárki kereshet pénzt a világ legnagyobb videómegosztóján. Miután bekapcsoltad, már csak egy Adsense fiókot kell társítani, és kezdődhet a móka. A Youtube hirdetéseket fog elhelyezni a videód előtt, közben, mellett… Persze érdekes videók is kellenek majd, és rengeteg kitartás.

Nézd meg, mire keresnek rá sokan, és erről készíts videókat. Ezen kívül még összeállhatsz más Youtube-vloggerrel, és segíthettek egymásnak. (Tudod, kvázi nézőket cseréltek)

Egyedül vagy partnercéggel?

Ha kezd kialakulni az állandó közönséged, és megnézik pár ezren a videóidat (vagy többen), az szuper! Érdemes elgondolkozni ilyenkor, hogy egyedül mész tovább – vagy megpróbálsz bevonni egy partnercéget a munkába.
Nehéz felhajtani kezdetben a szponzorokat, hiszen ők még annyira nem ismernek téged, és nem is mindenki bízik az ilyen befektetések megtérülésében. Ebben segíthetnek neked ők, az ügynökséged (partnercéged). Ők olyanok, mint egy mentorcég, illetve reklámügynökség, akinek mellesleg nagyon jó kapcsolatai vannak – jobb tárgyalási pozícióban vannak, mint te. Továbbá folyamatosan azzal foglalkoznak, hogy minél jobb eredményt érj el a videókkal, és azok nagyobb bevételt hozzanak.

Youtube bevétel

Lehet, hogy nem értesz annyira a brandinghez – vagy még csak tanulod. Ők segítenek ebben is, illetve a csatorna menedzselésében. Promótálnak téged, segítenek a nézettségedet növelni, és aktív közönséget kialakítani neked.
Természetesen a partnercég ezt nem ingyen vállalja, a hirdetési bevételeidnek akár 40-50%-át is elveheti. Lehet, hogy így is több bevételed lesz a partnercég által, hiszen a magyar vloggerek állítása szerint a legtöbb bevételük még mindig szponzorációkból van. Sokan azt hiszik, hogy igaz a magyar videósokra is, hogy 1000 megtekintésenként kapnak 2 dollárt. Azonban csakúgy, mint az Adsenseben, a Google a Youtube-on is a töredékét adja a magyar kattintásokért.

Tapasztalatok

A vloggerek tapasztalatai megoszlóak a partnercégekkel kapcsolatban: néha komoly ígéretek után csak a pénzt vették le a videósoktól. Vannak azonban korrekt ügynökségek is, de érdemes lesz jól megválogatnod, kivel szerződsz le – és persze alaposan átolvasni a szerződést is.

(A Minneren arra is van ötlet, hogy te ilyen ügynökséget csinálj: 120. ötlet – Vlogger, videóblogger-keltető)

Konklúzió

Egyre jobbak a magyar partnercégek, és sokat segíthetnek neked, hogy szép kis bevételed legyen a Youtube-on! Érdemes velük legalább beszélni, hogy milyen koncepcióban dolgoznak… Főleg ezek a cégek szeretnek hosszú távra megegyezni, ez pedig plusz motiváció lesz neked, hogy több videót készíts és ne add fel 🙂

Nézd meg, Milán milyen Youtubehoz kapcsolódó vállalkozási ötleteket írt eddig a Minneren:

Képek:
Youtube
www.klikkmania.hu / www.mrbugtv.com

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek