Mennyi? A Pokemon GO már 1,8 milliárd dollár árbevételnél jár

Gondoltad volna? 1,8 milliárd dollárt, vagyis 500 milliárd forintot költöttek a felhasználók már a Pokemon Go játékban. Azt hinné az ember, hogy egynyári sláger volt csak. A kezdeti hype jó volt arra, hogy berobbanjon a cég és alig kelljen marketingre költenie. Látszott is a későbbi eredményekben. A mobilapplikációs játékoknál eszméletlen nagy marketingbüdzsével kell rendelkeznie a cégeknek, hogy a versenyben fennmaradjanak és a felhasználók az ő játékukkal is foglalkozzanak. A Pokemonosok a kezdeti nagy lendületet kihasználták. 2016-ban, amikor megjelent a játék 1,2 milliárd dollárt kasszíroztak. Ekkor volt a legtöbb felhasználójuk. Ők előbb érték el a csúcspontot, mint bármelyik eddigi játék, aztán az utóbbi 1,5 évben még kerestek 600 millió dollárt.

Mit csinál most a fejlesztő csapat?

Egyrészt folyamatos frissítésekkel látják el a Pokemon Go-t. Nemrég bejelentették, hogy megszerzik a Matrix Mill brit kiterjesztett valósággal foglalkozó startupot. Létrehoznak egy Niantic Real World Platformot, aminek segítségével a fejlesztők a saját applikációjukba bele tudják építeni a kiterjesztett valóságot. Most éppen azon dolgoznak, hogy a képernyőn megjelenő “tárgyak” (pl. Pokemon játékban a pokemonok) érzékeljék is a teret és más tárgyakat. Még friss hír az is, hogy ők fejlesztik a Pokemonhoz hasonló játékélményt nyújtó Harry Potter Wizards Unite -ot.  A játék megjelenéséről még nincs friss információ, valószínűleg csak 2019-től  játszhatunk vele.

Forrás: Venturebeat
Fotó: Motohiko Tokuriki/Flickr

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!