KezdőlapGazdaság és üzletMennyi? A Pokemon GO már 1,8 milliárd dollár árbevételnél jár

Mennyi? A Pokemon GO már 1,8 milliárd dollár árbevételnél jár

-

Gondoltad volna? 1,8 milliárd dollárt, vagyis 500 milliárd forintot költöttek a felhasználók már a Pokemon Go játékban. Azt hinné az ember, hogy egynyári sláger volt csak. A kezdeti hype jó volt arra, hogy berobbanjon a cég és alig kelljen marketingre költenie. Látszott is a későbbi eredményekben. A mobilapplikációs játékoknál eszméletlen nagy marketingbüdzsével kell rendelkeznie a cégeknek, hogy a versenyben fennmaradjanak és a felhasználók az ő játékukkal is foglalkozzanak. A Pokemonosok a kezdeti nagy lendületet kihasználták. 2016-ban, amikor megjelent a játék 1,2 milliárd dollárt kasszíroztak. Ekkor volt a legtöbb felhasználójuk. Ők előbb érték el a csúcspontot, mint bármelyik eddigi játék, aztán az utóbbi 1,5 évben még kerestek 600 millió dollárt.

Mit csinál most a fejlesztő csapat?

Egyrészt folyamatos frissítésekkel látják el a Pokemon Go-t. Nemrég bejelentették, hogy megszerzik a Matrix Mill brit kiterjesztett valósággal foglalkozó startupot. Létrehoznak egy Niantic Real World Platformot, aminek segítségével a fejlesztők a saját applikációjukba bele tudják építeni a kiterjesztett valóságot. Most éppen azon dolgoznak, hogy a képernyőn megjelenő “tárgyak” (pl. Pokemon játékban a pokemonok) érzékeljék is a teret és más tárgyakat. Még friss hír az is, hogy ők fejlesztik a Pokemonhoz hasonló játékélményt nyújtó Harry Potter Wizards Unite -ot.  A játék megjelenéséről még nincs friss információ, valószínűleg csak 2019-től  játszhatunk vele.

Forrás: Venturebeat
Fotó: Motohiko Tokuriki/Flickr

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek