KezdőlapGazdaság és üzletMérföldkőhöz értünk. A bitcoin (digitális fizetőeszköz) drágább, mint az arany

Mérföldkőhöz értünk. A bitcoin (digitális fizetőeszköz) drágább, mint az arany

-

2017. március 2-án először fordult elő, hogy egy bitcoin drágább volt, mint 1 uncia arany (dollárban). A bitcoinról szerintem már hallottál, a legnagyobb kriptovaluta. Elvileg valuta, deviza, gyakorlatilag inkább az árupiaci termékek közé soroljuk, mivel részben olyan funkciót tölt be, mint az arany. Jelenleg most egy bitcoin (BTC) 1273 dollárba kerül. Miért emelkedett így az árfolyama?

Először is a legfontosabb, hogy az alvilág is előszeretettel használja a btc-t fizetésre, pénzküldésre. Továbbá a kínaiak nagy ütemben kezdték bitcoinra váltani pénzüket (online bitcoin pénztárcában van a pénzük), mert sokkal biztonságosabbnak gondolják ott tartani a pénzüket, mint a hazai bankokban, a megtakarításaikat is bitcointárcákban helyezik el.

Néhány fontos információ a bitcoinhoz

 • A legnagyobb kriptovaluta a világon, nagyon sok helyen lehet már vele fizetni.
 • Így juthatsz hozzá:
  • A forintot átváltod bitcoinra, és azzal tudsz fizetni. Egy online bitcoin tárcát nyitsz valahol, hol tárolod a bitcoinjaid, erről tudsz fizetni is majd (van applikáció is már).
  • Másik megoldás, hogy bitcoinhoz juss, hogy bányászol te is. Ez már egyre nehezebb, költségesebb. Most a felhő alapú bányászásra érdemes rákeresned (bitcoin cloud mining), ha ezzel akarsz foglalkozni. (ilyen pl. a cex.io)
 • Kínában nőtt a bitcoint elfogadó webshopok száma, ugrásszerűen megnőtt a kínaiak között a bitcoinnal vásárlók száma.
 • Már itthon is több helyen tudsz BTC-vel fizetni, pl. Taxiban, étteremben, webshopokban.
 • Több egyéb kriptovaluta is létezik, ezek közül egyik se tud a bitcoin nyomába lépni, annyira elterjedni. Sőt, több közülük átverésen alapul, ilyen például a Onecoin (Erről további információ:MNB, vagy ebben a cikkben).
 • Érdemes tehát a bitcoinra épülő vállalkozási ötletek felé is kacsintgatni (alul néhány tipp).

Megéri befektetni a bitcoinba?

Az utóbbi 2 évben 300 dollárról 1270 dollárig száguldozott az árfolyam. Ahogy 2 éve írtam egy cikkben, amikor 300 alatt volt az árfolyam, hogy jelenleg jó áron lehet venni. Sajnos most azt kell mondanom, hogy újabb csúcshoz ért. Amennyiben mégis kereskedni akarsz vele, két verzió van.

 1. Keresel olyan brókercéget, ahol lehet vele kereskedni (akár még árfolyamesésre is lehet). Itt az árfolyamra spekulálsz.
  Érdemes megtanulni a tőzsdei kereskedést is, mert a BTC-re elég hatékonyan működnek a technikai elemzés jelzései: Ismerd meg a tőzsdét! Kattints ide, és töltsd le a belinkelt ingyenes ebookot, melyből már kellő rálátásod lesz a tőzsdére!) Regisztrálj be a HotForexhez, mert náluk tudsz kereskedni például az amerikai részvényekkel, devizákkal. Be is tudod gyakorolni a kereskedést.
 2. Veszel bitcoint, amit btc pénztárcádban helyezel el, és ott tartod. Én is utóbbit választottam, mert költséghatékony.
bitcoin árfolyam - forrás: http://www.coindesk.com/price/
bitcoin árfolyam – forrás: http://www.coindesk.com/price/

Ehhez kapcsolódó cikkek, vállalkozás ötleteket:

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek