Miért van kevés követőjük a vezető hírportáloknak Instagramon?

Gondoltam, a következő hónapok kommunikációjában az Instagramot is használni fogom. Már régebben tanulmányoztam, hogy mit is lehet, hogyan szerezhet az ember követőket, és persze mire lehet őket használni. Ami nem is nehéz, csak minimális kitartás kell. Tegnap ránéztem a vezető hírportálok Instagramjára, gondoltam ellesek néhány trükköt tőlük is (kiderült, hogy nehéz lenne mit ellesni). Majd döbbentem vettem észre, hogy elenyésző követőjük van, néha egy-egy “átlagos”, ismertebb fiatalnak is több van. Nézzünk néhány példát:

Hírportál neve – követők száma (fő, profil)
Index.hu – 15 400
Origo – 6 740
24.hu – 3 840
HVG – 1 596
Blikk – 2 732
Portfolio.hu – 58

Először én azt hittem, ennél sokkal több lesz. Aztán jártak a gondolataim. Hogy vajon miért NEM rendelkeznek több tízezer, sőt akár 100 000 követővel is.

1. verzió: A célcsoportjuk nincs Instagramon?
Ezt igazából azonnal cáfoltam, mert Facebookon is elég vegyes a követőtáboruk, és több olyan tartalmuk is van, amit a fiatalok is szívesen olvasnak.
2. verzió: Egyszerűen nincs aki foglalkozzon vele
Ez a legvalószínűbb, hogy valakire rásózták, aki még csak annyit se tud beírni googleba, hogy hogyan szerezzek Instagram követőket (pl. ezt angolul beírva máris olyan találatokat ad, amit használni tudsz).
3. verzió: Alig használnak populárisabb hashtageket.
Pedig az kell a sikerhez. Én előre megtervezem éppen az Instagram “posztolásaimat”, és előre tudom milyen hashtaggel látom el majd a posztokat. Mondjuk a nem céges felhasználók ezt rutinból csinálják 🙂 , csak úgy jön nekik…

Rapid vállalkozás ötlet: Keresd meg ezeket a portálokat, hogy te elvállalod az Instagram fiókjuk kezelését! Sőt cégeknél is igény merülhet fel ilyen Instagramos fiók kezelésére. Nem is nehéz megtanulni, belejönni. Ezeket kell megtanulnod:
– követők szerzése,
– hashtagek használata,
– konverzió növelés weboldalra, promócióra,
– Instagram képek használata Facebook kommunikációban

Sőt már lehet Instagramon hirdetni is. Marketing cégeket is érdekelhetné a szolgáltatásod! Ehhez is írtam már kapcsolódó bejegyzést (a cikkben említett cég Instagram fiók kezelésből él): Lehet Instagrammal pénzt keresni? Naná! – Fotósok előnyben!

A Minnernek most csináltam Instagramot! Kövess ott is! Lesznek képek a Vállalkozást Indítókról is majd.

A BKV hajón folytattam a munkát, imádok “otthonról” dolgozni #homeoffice #freelancer #budapest #duna

Minner (@minner.hu) által közzétett fénykép,

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!