KezdőlapTőzsdeMikor eshet nagyobbat a tőzsde? Mire figyeljek? Lehet profitálni belőle?

Mikor eshet nagyobbat a tőzsde? Mire figyeljek? Lehet profitálni belőle?

-

A részvény árfolyamok 2016-ban részben lejtmenetbe kapcsoltak, esésnek indultak. A korrekció várható volt már, mivel régóta emelkedtek a részvények. Jobb felkészülni, így két dologgal is foglalkozom ebben a tartalomban. Egyik az, hogy mikor fog esni a tőzsde, illetve lehet-e ebből profitálni.

Az alábbi ábrán jól látszik, hogy az S&P 500 index 2015 utolsó negyedévétől számítva nem tudott új csúcsokat dönteni, sőt esett az árfolyam. Jelenleg éppen 1900 pont körül áll az index. Ha az árfolyam tartósan 1900 alá menne, akkor mondhatjuk azt, hogy eső trendben vagyunk. Ez azért fontos, mert ha pozíciód van, akkor jelzés lehet számodra, hogy ki kell szállni adott (amerikai) részvényből, vagy későbbre halasztani a részvény vásárlást. Kép alatt folytatom!

sp500_2016

 

Lehet az esésből profitálni?
Igen. Ha az S&P 500 index 1900 alá csökken tartósan, akkor máris még jobb eredménnyel tudod alkalmazni azt a stratégiát, amit 1 hónapja leírtam. Természetesen magára az index esésére is lehet játszani, de egy-egy részvényen nagyobb lehet a hasznod.

Itt a recept (Figyelem ez csak példa, azóta a részvény elmozdult, sőt profitáltunk is belőle!):
1. lépés
Keress olyan részvényeket, amik éppen egy nagyobb támaszt akarnak áttörni, vagy egy trendből tör ki. Több ilyen technikai elemzéshez kapcsolódó alakzatot lehet találni. Ha ide kattintasz, akkor rengeteg olyan részvényt találsz, ami éppen határon van, így kis kockázattal tudsz árfolyam esésre játszani.

Itt egy példa az LHC Group. Az ábrát látod, ez már jó kiindulási pont. Viszont azt is érdemes figyelembe venni, hogy a cégnek milyen a háttere, veszteséges-e…. a kép alatt folytatom, a 2. lépéssel.

lhcggroup

 

2. lépés:
Megnézni az adott cég pénzügyi adatát. Erre én a Google.Finance oldalt használom. Ott beírod a részvényt, és a bal menüben kiválasztod a Company/Financials menüpontot. És máris látod az üzleti adatait.
Az előzőben említett részvény adatai így nézenek ki a grafikonon. Ezen látszik, hogy kockázatos a cég a profitrátája miatt, mert ha ez visszaesik, a részvény is esni fog. Nekünk ez jó lesz. Illetve a részvény így is kilépett az emelkedő trendből. A részvény reális ára 30 dollár alatt van.

lhcg_fin
LHC Group pénzügyi adatai – google.hu/finance

Tehát, ez a rövid recept, persze a cég kiválasztásánál érdemes a hozzá kapcsolódó híreket is elolvasni. Remélem ezzel már sokat segítettem. A legtöbb magyar brókercégnél is tudsz árfolyam esésre spekulálni (Equilor, KBC, SolarCapital, Erste).

 

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek