KezdőlapGazdaság és üzletMilyen szabadúszóként dolgozni?

Milyen szabadúszóként dolgozni?

-

Bár attól, hogy van cégem, még szabadúszóként tekintek magamra. Elvégre blogger vagyok, illetve a marketing szolgáltatásom miatt sem kell hosszabb időre bemennem megbízókhoz (maximum 1 órás meetingekre). Na, de ne is menjünk ennyire előre.

Anno, amikor brókerként néha beültem egy-egy kávéra, mindig vágyakozva néztem azokra, akik ott ültek a kávéjuk és laptopjuk mellett és freelancerként dolgoztak. Nem is telt el sok idő, hipp-hopp én is szabadúszó lettem. Jelenleg addig a freelancerek közé sorolható vagyok, amíg nincs alkalmazottam. Azért nem volt gyaloggalopp. Az tény, hogy a freelancer meló olyan, mint ahogy elképzeltem, vagyis az a része, amikor dolgozok a megbízáson. A megbízás megszerzése, az ügyfélszerzés a nehéz feladat, ezt persze nem láttam rajtuk 🙂

Hogy szereztem megbízókat? Először úgy jelentkeztem állásokra, hogy csak az interjún mondtam el, hogy én ezt távmunkában, szabadúszóként akarom csinálni. Be is jött 1-2 cégnél, több helyen elhajtottak, de kit érdekel, ha 30 interjúból 1 azt mondja, hogy oké. Aztán kapcsolatokat építettem, elkezdtem online reklámozni, illetve telefonon is sokat hívtam a már megszerzett kapcsolatokat.

Időmenedzsment
Az idő az, ami a legfontosabb a szabadúszók életében. Te magad osztod be, és sokszor otthonról dolgozol, így sok minden elvonhatja a figyelmed. Legutóbb pl. a Speechtech időgazdálkodási tréningje után derült ki, hogy 16 órát elszórakoztam hetente (pl. emailek olvasása, tartalmak rossz keresésével, tárgyalások rossz menedzselésével……), erről itt olvashatsz: Kiderült, hogy 16 órát pazarolt el egy héten, Te ne kövesd el ezt a hibát
Kár, hogy nem 1 évvel ezelőtt találkoztam velük, mert akkor most még előrébb járna a Minner és a marketing üzletem. Nem is gondoltam előtte, hogy ennyin is múlhat a siker, vagyis ez is hozzájárulhat.

Bárhol dolgozhatsz
Ez a legjobb dolog szabadúszóként. Dolgoztam már hajón, parkban, Duna-parton, és természetesen rengetegszer kávézókban. Néha egy-egy coworking irodába is benéztem, vagyis közösségi irodába. A cikk elején látható kép a Coffice Budapest coworking kávézójában készült. A kép jobb oldalán látható, hogy éppen nektek készítem a tartalmat. Azért is kell kimozdulni otthonról, mert sokkal jobban tudsz inspirálódni az ilyen helyeken. Bár bevallom lehet csak placebo hatású, de kit érdekel, igaz? Általában ilyen helyeken sokkal hatékonyabban dolgozok.

Nézz rá a Minner vállalkozás ötleteire. Több olyat is leírtam, amit már meglévő munka mellett el tudsz kezdeni, és amikor már van elég bevételed, te is lehetsz szabadúszó, később pedig tovább is léphetsz.

 

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek