Milyen szabadúszóként dolgozni?

Bár attól, hogy van cégem, még szabadúszóként tekintek magamra. Elvégre blogger vagyok, illetve a marketing szolgáltatásom miatt sem kell hosszabb időre bemennem megbízókhoz (maximum 1 órás meetingekre). Na, de ne is menjünk ennyire előre.

Anno, amikor brókerként néha beültem egy-egy kávéra, mindig vágyakozva néztem azokra, akik ott ültek a kávéjuk és laptopjuk mellett és freelancerként dolgoztak. Nem is telt el sok idő, hipp-hopp én is szabadúszó lettem. Jelenleg addig a freelancerek közé sorolható vagyok, amíg nincs alkalmazottam. Azért nem volt gyaloggalopp. Az tény, hogy a freelancer meló olyan, mint ahogy elképzeltem, vagyis az a része, amikor dolgozok a megbízáson. A megbízás megszerzése, az ügyfélszerzés a nehéz feladat, ezt persze nem láttam rajtuk 🙂

Hogy szereztem megbízókat? Először úgy jelentkeztem állásokra, hogy csak az interjún mondtam el, hogy én ezt távmunkában, szabadúszóként akarom csinálni. Be is jött 1-2 cégnél, több helyen elhajtottak, de kit érdekel, ha 30 interjúból 1 azt mondja, hogy oké. Aztán kapcsolatokat építettem, elkezdtem online reklámozni, illetve telefonon is sokat hívtam a már megszerzett kapcsolatokat.

Időmenedzsment
Az idő az, ami a legfontosabb a szabadúszók életében. Te magad osztod be, és sokszor otthonról dolgozol, így sok minden elvonhatja a figyelmed. Legutóbb pl. a Speechtech időgazdálkodási tréningje után derült ki, hogy 16 órát elszórakoztam hetente (pl. emailek olvasása, tartalmak rossz keresésével, tárgyalások rossz menedzselésével……), erről itt olvashatsz: Kiderült, hogy 16 órát pazarolt el egy héten, Te ne kövesd el ezt a hibát
Kár, hogy nem 1 évvel ezelőtt találkoztam velük, mert akkor most még előrébb járna a Minner és a marketing üzletem. Nem is gondoltam előtte, hogy ennyin is múlhat a siker, vagyis ez is hozzájárulhat.

Bárhol dolgozhatsz
Ez a legjobb dolog szabadúszóként. Dolgoztam már hajón, parkban, Duna-parton, és természetesen rengetegszer kávézókban. Néha egy-egy coworking irodába is benéztem, vagyis közösségi irodába. A cikk elején látható kép a Coffice Budapest coworking kávézójában készült. A kép jobb oldalán látható, hogy éppen nektek készítem a tartalmat. Azért is kell kimozdulni otthonról, mert sokkal jobban tudsz inspirálódni az ilyen helyeken. Bár bevallom lehet csak placebo hatású, de kit érdekel, igaz? Általában ilyen helyeken sokkal hatékonyabban dolgozok.

Nézz rá a Minner vállalkozás ötleteire. Több olyat is leírtam, amit már meglévő munka mellett el tudsz kezdeni, és amikor már van elég bevételed, te is lehetsz szabadúszó, később pedig tovább is léphetsz.

 

Kipróbált módszereket mutatunk be videókon keresztül. Ha ennyi mindent kapsz ingyen a Minneren, képzeld milyen izgalmas anyagok vannak a fizetős képzésekben! Nézd meg legújabb anyagainkat a MinnerAkadémián! Kattints ide!
Avatar
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Ezen nagyot mosolyogtam, tényleg zseniális húzás! 1 eurót fektettek cégekbe egészen alacsony részesedésért cserébe, 500 startupba fektetett így be a Unicor VC kockázati tőke társaság. Viszont ezzel elérte, hogy többször is egy lapon említsék őket nagyobb tőketársaságokkal, mert ezek a média egyébként is szeret írni, főleg ha unikornisok (gigantikus startup) lettek adott cégekből. És felsorolják kik is nyertek az üzleten.

A Unicor VC-től nem lehet azt a tényt elvenni, hogy olyan vállalatokba fektet, amelyek rövid időn belül 1 milliárd euróst értékelést érnek el. A Top kockázati tőkebefektetők között említik a céget mindig. Ez megnyitotta a kaput nekik már több helyen is.

Imádom az ilyet! És most ez többszörös hatású volt, mert márkaépítést is sikerült elérniük, nem csak figyelmet kapniuk.

Gerillamarketingről itt olvashatsz, sőt podcast is egyben: Emlékszel a Minner wifis gerillamarketingjére? És a kávésra? Gerillamarketing példák [podcast]

Forrás: Haszon

MinnerInstant

Ahogy már tavaly felreppent a hír, a cég megváltoztatja a nevét. Főleg a politikai korrektség miatt. Ezt írják oldalukon:

Meghallgattunk. És tanultunk. Bár ez soha nem állt szándékunkban, megértjük, hogy a csomagoláson szereplő ember képe szolgasághoz kapcsolódó képeket idéz, és azt is, hogy az Egyesült Államokban az “Uncle” szó bizonyos időkben fekete emberekre utaló pejoratív kifejezésként élt. A nevünket Ben’s OriginalTM -ra cseréljük, és többé nem szerepeltetjük a képet a csomagolásunkon, hogy még befogadóbbá tegyük a márkánk arculatát.

Továbbiak erről a témáról A politikai korrektség akkor is érték, ha beleszól a vállalkozásunk életébe?

MinnerInstant

Most a pandémia alatt sokan csinálják, pedig nem szabályos, és nem felel meg az írásbeliség szabályának az e-mailben elküldött, majd aláírt és bescannelt szerződés. Persze keveset találkozunk ilyen bírósági üggyel, vagy nem érint minket, kisebb KKV-kat.

Megoldás lehet, ha áttérsz online, e-szerződésre, e-aláírásra. Körbejártuk és bemutattuk a témát: Így működik az online szerződés, aláírás. E-szerződéskötés útmutató

MinnerInstant

Nem rendelnék a nyár környékén! Július 1-től már vámoltatni kell a 22 euró alatti rendeléseket is. Kb. 40 millió csomag érkezik így harmadik országból melyek 3/4-e 22 euró alatti csomag. Persze pont azért is hozták be a szabályt, mert lehetséges nem is annyi a csomag értéke, mint amennyi rá van írva. Nos nincs még álláshirdetési dömping a postánál vámügyintézésre, vagy logisztikai munkásra. Pedig ennyi csomagot végigvinni, nem lesz egyszerű, főleg a vevőnek is be kell kapcsolódnia a vámeljárásba, ahogy azt nagyobb értékű rendeléseknél megszoktuk.

Erről cikk: 2021-től vége a 22 euró alatti áfamentességnek. Például a kínai rendeléseknél és még vámkezelés…

Forrás: MTI


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek