Mire jó egy hashtag? Mire tudom használni?

A hashtagről már írtam egy tartalmat, 5 legkedveltebb #hashtag címmel. Amiben az is szerepel, ami a címében. Azóta persze változhatott a trend, de nagyrészt ugyanaz maradt. Főleg a Twitteren és Instagramon használják a felhasználók, sajnos a Facebookon még nem annyira lehet használni, én is csak néha teszem be egy-egy posztba. Az előző bejegyzésemben található első bekezdést újra ide kell másolnom, mert annál jobban nem tudom leírni (de ki is bővítem) 🙂

Sokan meglepődnek, amikor megtudják, hogy már 1988-ban használták a felhasználók a hashtaget. Már akkor a tartalmak könnyen kereshetőségét tette lehetővé. Később a Twitter (2007) hozta be újra az online térbe, és akkor indult be igazán az, hogy több felhasználó is hashtaget tett a közösségi hálón megírt üzeneteibe.

A felhasználók szempontjából azért jó, mert

  • saját maguknak is elindíthatnak egy-egy #hashtaget, melyet később könnyen visszakereshetünk.
    A FB keresője nem valami jó, ez talán javíthatja a helyzetünket.
  • barangolhatunk egy adott témában, megnézhetjük mások mit gondolnak, mit írnak, milyen képet tettek fel…pl. #forma1 #kimkardashian #iphone #vállalkozás #akció …
  • jah igen, #akció és hasonló szavakat beírva még gyorsabban kaphatunk infót kedvezményekről
  • így figyeljük a híreket a fontosabb események #hashtegjét használva
  • én például ez alapján keresek humorosabb tartalmakat, videókat, illetve szakmaibb, minőségibb videókat, hogy megosszam veletek.
  • ahogy a Minner.hu Facebook oldalán is írtam, #nyereményjátékok keresésére is tudod használni.
  • Instagramon pedig könnyen találunk ezek által hasonló érdeklődési körű embereket, ha ismerkedni szeretnénk.

Hashtagre fel! #hashtagrefel

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!