Mit tud rólunk a Google? Mindent! – infografika

A Google olyan helyeken is gyűjti az adatokat, amire nem is gondolnál. Mivel az online reklámpiac meghatározó (szinte megkerülhetetlen) szereplője, így a különböző weboldalakon elhelyezett reklámokon keresztül, a Chrome böngészőből, az Android mobiloprendszerből és persze a keresőjéből olyan információkat tud meg rólunk, amit el tud adni a reklámozóknak. Azt is mondhatjuk, hogy adatokkal kereskedik.

Én nem is olyan régen tiltottam le, hogy ne mentse el, hogy merre járok, persze azt nem tudom megakadályozni, hogy a rendszeren belül ők ne mentsék ezt el, csak az akartam, hogy a saját linkemen keresztül ne látszódjon. Szóval a Google még ezt is tudja, mint egy igazi kém.

Az egésszel vegyesek az érzéseim, mert a Google termékeit jól tudom használni, így nehéz nélkülözni. Mondhatom azt is, hogy eladtam magam?

google-infografika

 

Fotó: DesignTaxi
visual.ly

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!