Most esik a tőzsde, de jövőre emelkedhet? Trumpot lefékezik

Ha tőzsdéről, vagy részvényekről beszélünk egyértelműen az amerikai tőzsdét figyeljük elsősorban. Novemberben időközi parlamenti választásokat tartottak az USA-ban, ami fontos információ a tőzsdei befektetők szempontjából is. Lássuk is!

Nyertek a demokraták és ezzel lefékezik Donald Tumpot

A tegnapi választások a demokraták nyerek és ezzel a képviselőház irányítását átvették. Ez már többször is előfordult az USA történelmében, mert általában az elnöki pozícióban lévő oldal mindig veszít szavazatokat, helyet az időközi választásokon.

Hogy hat ez a tőzsdére?

Bár van egy réteg, aki borúsan látja azt, hogy a demokraták kerültek a többségbe, főleg annak fényében, hogy demokrata Trump megválasztása óta 28%-ot rallyzott az amerikai tőzsde. Azt viszont mindenki érezte, hogy kell a fék Trump mellé, így a befektetőknek ez az eredmény pozitív lehet. 2018, vagyis Trump második évében a tőzsde nem muzsikált jó, főleg az utóbbi hónapokban. De ez nem is meglepő, mert az új elnöki ciklus 2. éve szokott átlagban a leggyengébb lenni a tőzsde. Ezt láthatod az alábbi ábrán is. És még mit? A grafikon alatt megmondom.

Az elnöki ciklus 3. évében szoktak legjobban teljesíteni a részvények, vagyis a tőzsde. Ez most Trump esetében jövőre, 2019-ben lesz. Persze ez még nem garancia, mert átlagról beszélünk, de az idei megtorpanás egy egészséges korrekciónak is felfogható.

Forrás: MarketWatch, HVG
Fotó: Gage Skidmore/Flickr

2020-as vállalkozási ötletek szeptember 30-tól a Minner hírlevélben!

Iratkozz fel most! A hétfőnként kiküldött Minner hírlevélben az üzleti hírszemle mellett a 2020-as üzleti ötleteket, trendeket is első kézből olvashatod! Feliratkozás