KezdőlapTőzsdeMost már Ferrari részvényeket is vehetsz

Most már Ferrari részvényeket is vehetsz

-

Ma, azaz október 13-án vezetik be a New York Stock Exchange tőzsdére a Fiat-Chrysler Automobiles részvényeit. A kibocsátott részvények értéke 880 millió dollár (forintba inkább le se írom). A cég okosan be is fekteti a befolyó pénzt, tehát nem a saját zsebüket akarják megtömni.

Amerikában és Kínában szeretnék felpörgetni az eladásokat, sőt a luxusmárkákra is összpontosítanak. Így a Ferrarik és Maserattik értékesítésének hatékonyságát is növelni szeretnék. Ezt nagyrészt úgy akarják elérni, hogy a költségeket csökkentik.

A legnagyobb tulajdonosok között megtalálható a Vanguard, a BlackRock, sőt a Kínai kormány is.
Érdemes e venni? Az autóipar igaz kockázatos, sok tényező befolyásolja, de a nyílt kibocsátással új erőre kaphat a cég. A kódja FCAU, és az NYSE amerikai tőzsdén érhető el. Bármelyik magyar brókercégnél vásárolható lesz.

Nem is olyan régen írtunk több autóipari cikket is a tőzsde rovatba, böngészd át, Ford, General Motors….kattints ide!

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek