Na, de mi van a görögökkel?

Február 20-án este végre fellélegezhettek a görögök, mivel további 4 hónappal meghosszabbították az uniós támogatási programot. Ezzel megmenekültek a csődközeli állapottól. A következő 4 hónapban a további támogatások és új megállapodásokat dolgozzák ki.

A mostani megállapodásban viszont annyi mindent megígértek a görögök, hogy azt nehezen fogják tudni tartani. Egyrészt megígérték, hogy tartani fogják magukat ahhoz, hogy minden hitelezőjük felé pontosan elszámolnak. Azért is kétséges ez a vállalás, mert a mostani hosszabbítás a likviditási gondjaikat nem oldja meg.  Igaz a görögök, ehhez is pozitívan álltak, mondván az egy olyan probléma, ami áthidalható.

Többször felmerült az, hogy a görögök kiválnak az eurozónából. Moritz Kraemer a Standard&Poor hitelelemzője szerint most már nem is veszélyeztetné az eurót az, ha a görögök úgy döntenének, hogy kilépnek, és visszatérnek a drachmához. Véleménye szerint, már nem lenne olyan pánik, mint 2012-ben volt. Igaza is lehet, mivel a piacok pozitívan értékelnék, hogy az euró nem függ tovább a görög csődközeli állapottól.

Ez a hír azt is jelenti, hogy euróra a további 4 hónapban is nagy nyomás nehezedik, és a mostani megállapodás csak átmeneti. Az EKB segítsége nélkül pedig az egész görög bankrendszer becsődölne.

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!