KezdőlapGazdaság és üzletNagy növekedés figyelhető meg a videojáték piacon (infografika)

Nagy növekedés figyelhető meg a videojáték piacon (infografika)

-

Idén globálisan 91 milliárd dollárt költünk videojátékokra, konzolokra, PC játékokra, mobil játékokra… A Newzoo piackutató cég felméréséből kiderül, hogy 21%-os forgalom növekedés figyelhető meg a mobil játék piacon év/év alapon vizsgálva. Összesen így is évi 9%-ot tud növekedni az egész piac, ami véleményem szerint figyelemre méltó.

Az alsó infografikából pedig kiderül az, hogy Kína hamarosan lekörözi az USA-t a videojáték költésben. Persze ez a népességszámnak is köszönhető. Éves 23%-os növekedés mégis kiemelkedő, és figyelemreméltó. Ehhez kapcsolódóan keresni is fogok egy részvényt. Ezek az adatok még jobban megerősítik bennem azt, hogy az új generációs játékterem ötlet sikeres (28. ötlet) lenne.

geek infografika2

 

Forrás: Newzoo, Venturebeat

 

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek