Nem akarok egész nap a tőzsdével foglalkozni, gép előtt ülni, mit csináljak?

Aki aktívan szeretne foglalkozni a tőzsdével, sokszor hallhatja, hogy bizony ott kell ülni, nézni a mozgást, reagálni az egyes hírekre, eseményekre, elemezni… Ember legyen a talpán, aki ott tud ülni mindig. Igaz? Te is szeretnéd tudni, mivel lehet csökkenteni a tőzsdézésre szánt időt?

Lehetsz te vállalkozó, alkalmazott, vezető, vagy szabadúszó, a napközbeni grafikon figyelés néha lehetetlennek tűnik. Úgy is érezheted néha, hogy kimaradtál valamiből, vagy épp nem tudtad időben zárni a pozíciókat. Van megoldás! Sokan ezért választják az opciózást. Nézzük is miért!

Kereskedés este

Az opciós kereskedésnek az a legnagyobb előnye, hogy főleg az amerikai tőzsdén kereskedünk. Ez nemcsak azért jó, mert az ottani tőzsde nyitva tartási ideje alatt tudunk pozíciókat elhelyezni, hanem magas a likviditás, és alacsonyak a költségek is. A kereskedési időszak így a munkaidő utánra esik, vagyis 15:30-22:00 óra között kell jobban figyelnünk a grafikonokat. Ettől még nem kell ott ülni egyfolytában a számítógép előtt. Utóbbi függ a te kereskedési stratégiádtól is, amit az OpcioGuru oktatásain el tudsz sajátítani.

Kockázatkezelés – nem kell kapkodni opció esetén

Aki hagyományos kereskedéssel vesz részt a tőzsdei befektetésekben, neki sokkal jobban kell figyelnie az árak mozgására, az esetleges kistopolódásra. Ezzel szemben az opció kereskedés egyik legnagyobb előnye a kockázatkezelésben rejlik. Ehhez kapcsolódik a következő bekezdés.

Hirtelen változik az árfolyam – pl. beszakad több %-ot

Az előző bekezdéshez szorosan kapcsolódik, hogy nagyobb piaci mozgás esetén a hagyományos kereskedő, ha nincs gép előtt, meglepetés érheti. Ezzel szemben az opciós kereskedő nyugodtan figyelheti a piacokat, mert az opciójával be tudja magát biztosítani, sokkal biztonságosabban ki tudja számolni a kockázatát. Ezalatt azt értem, hogy egyes opciós stratégiáknál fixen előre tudod, mennyit kockáztatsz adott pillanatban, és az előre kiszámolt kockázatod nem változhat.

Tanuld meg az opciózást! Miért?

  • Kereskedj biztonságosabban!
  • Akár munka után is kereskedhetsz, az idődet jobban beosztva!
  • Kereskedj nagyobb hozam lehetőségekkel!
  • Felejtsd el az irányok találgatásának frusztrációját. Tanulj meg iránymentesen kereskedni. Ez a legérdekesebb, erről részletesebben itt olvashatsz, Kattints ide!
  • Nem kell matekzseninek lenned.
  • A nyitott pozícióidat (befektetésed) menet közben átalakíthatod, nagyobb kontroll van a kezedben.
  • A nagybefektetők is opcióznak (pl. Warren Buffett, Robert Kiyosaki)!

Szeretnél többet tudni az opciókról? Csatlakozz egy ingyenes képzéshez!

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)