Nem hiszed el, de vannak 10% feletti osztalékot fizető részvények! – 2. rész

A cikksorozat címéből nem nehéz kitalálni miről is olvashatsz, 10% feletti osztalékot fizető részvényekről lesz szó. Mióta az előző cikket megírtam, az abban szereplő részvény 6%-ot emelkedett, és akkor még az osztalékról nem is beszéltünk. Ez jó hír, mert valószínűleg stabil részvényt sikerült kiválasztani. De jöjjön is a 2. rész, vagyis a 2. részvény.

Teekay LNG Partners LP. (Ticker: TGP)
Ez a cég bivaly erős. Nem is értem, hogy eddig miért nem találtam meg. A kockázatot is megéri. A cég hajózással foglalkozik, cseppfolyósított földgázt, propán-bután gázt,  és kőolajat szállít, vagy szervezi le a szállításaikat. Hiába csökken a földgáz ára, vagy a kőolaj ára, a termelés és a szállítás ugyanúgy kifizetődő tevékenység.Tudod mennyi a megtérülési rátájuk? 55%!!! De volt olyan negyedév, hogy a bevétel 81%-a volt profit!!! Év/év alapon a bevétele csak -2,68%-ot csökkent a második negyedéves jelentés szerint. Így az elhanyagolható. Jelenlegi árfolyamon számolva 10,3% osztalékot fizet, vagyis negyedévente 2,57%-ot. Ez a jó az amerikai részvényekben, hogy negyedévente megkapod az osztalékot.

Az olajár zuhanás valószínűleg a befektetőket megriasztotta, és az árfolyam egy kisebb esést elszenvedett. Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy az árfolyam csúcson volt, így nem meglepő a nagyobb korrekció. Tehát most jó árszinten van a részvény. 23 dollár közelében, az egy jó támasz szint is lehet. Érdemes tehát már most vásárolni, elosztva a tőkét, akár több részéletben is. Az osztalékon kívül árfolyam nyereségre is számíthatunk. 33-35 dollárig is felmehet az árfolyam 1-2 éven belül. Ami további 20% feletti profitot jelent + az évi 10% osztalék (amit negyedévente részletekben kapsz meg.)

Forrás: Finviz.com
Forrás: Finviz.com

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!