Nem hiszed el, de vannak 10% feletti osztalékot fizető részvények! – 2. rész

A cikksorozat címéből nem nehéz kitalálni miről is olvashatsz, 10% feletti osztalékot fizető részvényekről lesz szó. Mióta az előző cikket megírtam, az abban szereplő részvény 6%-ot emelkedett, és akkor még az osztalékról nem is beszéltünk. Ez jó hír, mert valószínűleg stabil részvényt sikerült kiválasztani. De jöjjön is a 2. rész, vagyis a 2. részvény.

Teekay LNG Partners LP. (Ticker: TGP)
Ez a cég bivaly erős. Nem is értem, hogy eddig miért nem találtam meg. A kockázatot is megéri. A cég hajózással foglalkozik, cseppfolyósított földgázt, propán-bután gázt,  és kőolajat szállít, vagy szervezi le a szállításaikat. Hiába csökken a földgáz ára, vagy a kőolaj ára, a termelés és a szállítás ugyanúgy kifizetődő tevékenység.Tudod mennyi a megtérülési rátájuk? 55%!!! De volt olyan negyedév, hogy a bevétel 81%-a volt profit!!! Év/év alapon a bevétele csak -2,68%-ot csökkent a második negyedéves jelentés szerint. Így az elhanyagolható. Jelenlegi árfolyamon számolva 10,3% osztalékot fizet, vagyis negyedévente 2,57%-ot. Ez a jó az amerikai részvényekben, hogy negyedévente megkapod az osztalékot.

Az olajár zuhanás valószínűleg a befektetőket megriasztotta, és az árfolyam egy kisebb esést elszenvedett. Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy az árfolyam csúcson volt, így nem meglepő a nagyobb korrekció. Tehát most jó árszinten van a részvény. 23 dollár közelében, az egy jó támasz szint is lehet. Érdemes tehát már most vásárolni, elosztva a tőkét, akár több részéletben is. Az osztalékon kívül árfolyam nyereségre is számíthatunk. 33-35 dollárig is felmehet az árfolyam 1-2 éven belül. Ami további 20% feletti profitot jelent + az évi 10% osztalék (amit negyedévente részletekben kapsz meg.)

Forrás: Finviz.com
Forrás: Finviz.com

 

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!